Czy linux się reinstaluje czy wprowadza się od nowa


(haker146) #1

Witam mam nastepujące pytanie jezeli zaznaczę w opcji przed instalacją uzyj cały dysk to czy program instalacyjny sformatuje mi stare partcje linuxa czy zrobi reinstalację systemu.??


(marcin82) #2

Opcja "użyj całego dysku" wywali wszystko - kompletnie wszystko i podzieli po swojemu. Lepiej użyć opcji "ręczne partycjonowanie" i tam sobie poustawiaj ile i na co chcesz. Zasadniczo, jeśli obecne wielkości partycji Ci odpowiadają wskaż tylko punkty montowania, ale do formatowania zaznacz TYLKO partycję systemową czyli " / ". Chyba że masz do tego jeszcze windowsa to napisz co chcesz pozmieniać. Jeśli masz laptopa UWAŻAJ, żeby nie wykasować ukrytej partycji (jeśli jest).


(haker146) #3

czemu jak zaimportuje muzyke do programu Banshee to zmieniaja sie tytuły na takie Dj%20Tiesto%20-%20Titanic%20%20


(Kaka') #4

haker146 ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku zmien.gif