Witam, mam kilka cennych kaset VHS i w związku z tym chciałbym je przegrać na dysk twardy komputera. Nie pytam o żadne poradniki, bo te już znalazłem tylko o to czy mój sprzęt nadaje się do tego typu przeróbki. Mogę to zrobić na dwa sposoby: albo przez kartę TV (tuner TV) albo przez kartę graficzną, tylko nie wiem jak sprawdzić czy one mają odpowiednie wyjścia/wejścia.
Do sedna:
1. Karta graficzna: Saphire Radeon X1600 Pro 256Mb
Z tyłu widzę wejście z podpisem “VIDEO”, wejście na monitor i jeszcze jedno bardzo do niego podobne.
2. Tuner TV: (jak będzie potrzebny dokładny model, to mogę poszukać w papierkach nazwy)
Z tyłu wejścia z podpisami:
Audio IN , Audio OUT, Video, S-VHS, R/N , wejście na antenę TV i radiową.
Czy na podstawie tego co podałem ktoś może ocenić czy da się przechwycić obraz z VHS na HDD za pomocą w/w sprzętu?
PS. nie biorę pod uwagę kabli których nie mam, bo nie wiem czy warto kupować jeśli ma się okazać że nie da się przegrać.
kartą graficzną to raczej nie , telewizyjną na pewno tak a jaka to karta ? i na jakim systemie pracujesz ? bo jak karta winfast … ileś tam i os vista to prognozuję kłopoty z dzwiękiem kabelek zależnie przejściówka zależna od wyjśćia w kamerze , magnetowidzie s-video / coś tam powodzenia