Czy tak można? NOD 32 i coś jeszcze

Aktualnie korzystam z profesjonalnej wersji NOD 32. Ostatnio pokusiłem się o zainstalowanie jako dodatku programu; ArcaMicroScan. Okazuje się, że ten program podczas skanowania wykrył u mnie wirusa. Czy to jest możliwe? Mam jeszcze pytanie; czy jest wskazanym korzystanie z obydwu tych programów?

Nie możesz korzystać z dwóch antywirów a trayu.Pędą się gryzły.Odinstaluj jednego jak niechcesz robić foramta.

nie

możesz mieć antywirusa , i skanować co jakiś czas skanerem online

Czy mam rozumieć w takim razie, że program antywirusowy ArcaMicroScan pracuje tylko w systemie on-line? Gdyż po wejściu w panel sterowania i po otwarciu opcji < Dodaj lu usuń programy > programu ArcaMicroScan nie ma na liście. Czy w takim razie pozostać przy takim stanie rzeczy?

Ja tez mam ArcaMicroScan i jestem zadowolony

Ja sciagnełem go z bezpieczenstwo.pl

ale dziwne zeby nod32 nie wykrył wirusa

tylko arcamicroscan :o :o :o

Czasami jeden antywirus potrafi wykryć i zablokować sygnatury wirusów drugiego antywirusa w systemie, powodując błąd aplikacji lub fałszywe alarmy. Pomijam fakt, że to tak nazwę, wydzierżawienia pierwszeństwa i kontroli nad uruchamianym systemem… Dlatego nie zaleca się posiadania dwóch i więcej tego typu programów :wink: