Czy warto kupić ten procesor

Posiadam płytę główną Soltek SL-75FRN2-L i procesor AMD Athlon XP 2400+ (2000MHz)…

Czy warto wymienić go na taki procek?

http://www.allegro.pl/item228121380_amd … 00mhz.html

Dobry do OC, stąd moje zainteresowanie tym tematem.

Proszę o podpowiedź ewentualnie inne (lepsze, bardziej opłacalne) linki z allegro :slight_smile:

jeśli masz tylko 250zł na modernizację kompa to warto, dobre oc i sprzęt będzie jeszcze dobrze działał. a nawet lepiej od wielu sempronów s.754, s.939 (mniej cache l2) nawet po oc.

Ok więc załóżmy, że mogę wydać max 300 zł (już z przesyłką).

Co polecasz, żeby sprawiej to wszystko działało? :slight_smile: (może linczek?)

to nic nie zmieni, dołóż jeszcze 100zł sprzedaj to co masz i kup

x2 am2 brisbane 3600+ (podkręcić - łatwo)

foxconna,biostara ze zintegrowaną grafiką 6100nvidi

1gb goodram/a-data pc 667/800 (najlepiej z cl 4).

reszta może zostać z poprzedniego zestawu. (za płytę + proc + ram weźmiesz ponad 350zł na allegro.).

a za miesiąc dwa kupić 8600gt sonic+.

Cóż sam posiadam tego bartona i powiem ci że to jest naprawde bardzo dobry procek. Bez problemu można go ustawić na 3200+ zmieniając tylko szyne z 333 na 400 mhz. no i jeszcze jakbyś zmienił grafike to miałbyś kompa który dałby rade nawet najnowszym gierkom

Przymierzam się i do tego :slight_smile: Mam zamiar kupić Palit 7600GS Sonic lub Galaxy 7600GS Zalman…dlatego też opcja

nie wchodzi w grę :frowning:

Wiesz nie rozumiem dlaczego ma sprzedawać swoje częsci skoro ma jeszcze komputer całkiem dobry :? Jak wymieni procka na tego bartona i wykręci na 3200 i da GF 7600gs to już ma dobrą maszyne do grania. Chociaż z jednej strony faktycznie części potaniały i to bardzo więc może faktycznie pomyśl o tym fakcie.

jakie u Ciebie są temperatury tego procka? Nie przegrzewa się? Masz go podkręcony?

cóż był taki czas kiedy go podkręciłem na 3200 i max temp procka była 56C w stresie

i to na zwykłym bardzo słabym chłodzeniu bo bez podkręcania miała 52C w stresie.