To fakt, niektóre kanały są fatalnej jakości. CRT rozmyje makrobloki ale na LCD będzie już widać.
No to lipa bo mam LCD. Zastanawiam się jeszcze nad N’ ką…
W N,ce masz chyba dwa kanały w HD ready: Discovery HD i chyba test TVN
Edit:
Oczywiście telewizja szumnie nazwana HD to 720p a czasami 1080i a nie prawdziwe 1080p
I bodajże mi się gdzieś tam TVP w HD w oczy rzuciło. Ale pewien nie jestem.
Na n jest chyba najwięcej kanałów HD w Polsce
Masz tam TVN HD, TVP HD (choć podobno tam lecą prawie tylko powtórki z olimpiady w Pekinie), nSport HD, chyba też Filmbox HD (kanał filmowy)…
Zresztą masz tu listę:
:lol: :lol: :lol:
Chyba za bardzo się nie słyszysz
Nie dyskutuje o jakości, bo korzystam z TV kablowej, ale samo stwierdzenie jest jak dla mnie jest technicznym absurdem
porownaj oferte kanałowa cyfra jest chyba najdrozsza ale ma do wyboru HBO i Canal +,w N masz do wyboru pakiety film,muzyka,itp i musisz wybrać co najmniej 2,w polsacie masz do wyboru pakiet mini albo familijny i do niego mozesz dobrac jeszcze inne pakiety cinemaxy czy film,albo bajki
Ale tak jest Wiem że to absurd, ale TVP nie chce udostępniać sygnału Polsatowi, który programy TVP może transmitować na podstawie wyroku sądu.
Dowód - czasami na ekranie widać “cienie” np. przy logo TVP1, są one słabo widoczne, ale jest to efekt odbicia sygnału analogowego. Tak było np. po przeniesieniu nadajników telewizyjnych z Pałacu Kultury do Łazów (teraz prawdopodobnie odbierają sygnał z nadajników małej mocy “doświetlających” Warszawę na PKiN).
Co prawda mogliby pobierać sygnał z DVB-T, ale jest to test, a poza tym pewnie nie chcą marnować kasy na tuner MPEG-4 (podobno kiedy testy DVB-T nadawano w MPEG-2 korzystali z sygnału DVB-T). Choć znów tu pewnie wystarczyłaby karta telewizyjna do komputera.
Bierz Cyfrowy Polsat. Ja go mam i jestem zadowolony. Nie jest taki drogi.
Tak, do ceny abonamentu dolicz 10 złotych
Ja polecam Polsat. Miałem już wszystko, zaczynając od Wizji, którą w porównaniu uważałbym za najlepsza, przez Cyfrę, N, Polsat. CP wypada najlepiej, najmniej kasy za najwięcej programów
Witam.
Odnośnie wyboru platformy satelitarnej zacząłbym od określenia
jaka oferta programowa mnie interesuje.
Jeśli masz sprecyzowane zainteresowania to zobacz, który operator to zapewnia.
Co z tego, że abonament jest droższy o 10 lub 20 zł jak zamiast np. kanałów przyrodniczych
interesuje Cię sport.
Dla przykładu :
Formuła 1 - Polsat (ale i tak leci w otwartym kanale)
Piłka nożna Liga holenderska, szkocka - Polsat
Piłka nożna Liga mistrzów - N-ka, Premiere
Piłka nożna Liga polska, Liga angielska, hiszpańska, włoska - Canal +
Oczywiście, część oferty programowej jest wspólna dla operatorów
ale ja wybrałem Canal + (akurat na kablówce z UPC), ponieważ
bardzo interesuję się piłką nożną.
Swoją drogą w ofertach sieci kablowych jest np. Polsat i Canal+.
Tak więc określ swoje preferencje i wybieraj.
Co do programu muzycznego TMF jeśli chodzi Ci o The Music Factory
to jest to nadawca holenderski, program nadawany z Astry 1L (19,2’E), platforma Canal Digitaal, kodowany
Kilka linków :
http://pl.wikipedia.org/wiki/The_Music_Factory
Postawiliście mnie w kropce:)
Bierz Cyfrowy Polsat. Mówię Ci.
Mam Cyfrowy Polsat, też zastanawiałem się nad Cyfrą i n, ale właśnie dosyć niska cena skłoniła mnie do zakupu i nie żałuje. Polecam
a ja mówię bierz N
tymbardziej że jest tam teraz promocja wszystkie pakiety za 38zł miesięcznie przez 1/2 roku
Promocja kiedyś się skonczy, a potem będzie płacił jak za woły.
Proponuję Cyfrowy Polsat, ale… z dekoderami marki Samsung, ponieważ z doświadczenia wiem, że dekodery marki EchoStar (posiadam takowy) często się wieszają, niekiedy obraz się zamraża (tzw. stopklatka), ewentualnie obraz jest, a nie ma dźwięku.
Często i gęsto nie ma EPG (tzw. informacje o aktualnie i następnej nadawanej audycji), może to sprawka operatora (na Samsungach występuje to samo)?
Co gorsza, kolejne wersje oprogramowania pobierane poprzez satelitę do tunerów EchoStar, nie eliminują tych usterek.
Także Cyfrowy Polsat tylko z dekoderami marki Samsung!
A jeśli chodzi o dekoder “Mini” (nie mylić z pakietem), to zupełnie odradzam.
EPG najczęściej jest tylko dla aktualnie nadawanego i następnego programu. A powinno być na cały tydzień (lub dłużej).
A ja posiadam tuner bez HDD (DSB-717). Ale i tak niedługo zmieniam na Samsung’a z HDD