Czy zasilacz 400W wystarczy do takiej konfiguracji

Składam nowego kompa - będzie on miał następujące podzespoły:

:arrow: Płyta główna: P5Q PRO

:arrow: Dysk twardy: Seagate Barracuda 500GB

:arrow: Pamięć: Mushkin 2x2GB DDR2-6400 4-4-4-12

:arrow: Procesor: Intel Core Duo 2 E8400

:arrow: Karta graficzna: Sapphire ATI Radeon HD4850 512DDR3

:arrow: Nagrywarka: LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H22L

Mam zasilacz 400W - wystarczy do takiej konfiguracji czy trzeba kupić mocniejszy :?:

podaj markę i model tego co masz.

To zależy jakiej firmy jest ten 400w. Podaj markę.

Napisz jakiej firmy jest ten zasilacz? Co do zestawu to można by co nie co pozmieniać.

Jeśli to dobry i markowy zasilacz to na pewno… :wink: Trzeba kilka rzeczy w zestawie zmienić…

Paweł3779 a skąd wiesz, że na pewno taki dobry?:P…

Quentin napisz jaki masz ten zasilacz. Co do zestawu, ja bym brał dysk samsunga F1 320/640 (zależy czy potrzebujesz i czy chce Ci się dokładać)

Sorry, że nie odpisywałem #-o

Ten zasilacz to FEEL III 400W.

Wg mnie nie starczy, radziłbym zmienić ten zasilacz.

wymiana na nimumun chieftec 450/modecom mc-400/ocz 500W/Pentagram 500W itd.

Osobiście zmieniłbym zasilacz, a zestaw też zmodyfikował. Byłbyś skłonny do modyfikacji, czy już jest za późno?

Do tej klasy sprzętu, brałbym Corsair 450W ew OCZ SXS 500W rev.2.

Niestety za późno, ale co jest mniej więcej nie tak :?:

Feel jest do budżetówek a nie do takiego :x

przepraszam bardzo co jest nie tak w tym zestawie?, nagrywarka dobra, sam ją posiadam, dysk seagate, wszystkie firmy produkują dyski w miare tej samej wydajności, troszke ponad nie wybija się Samsung f1 bo jest na 1 talerzu, ale nie ma powodów do płaczu bo w zwykłej pracy nie widać dużej różnicy, a co do płyty może nie jest najlepsza jaką można kupic, ale również jest to porządna płyta i napewno nie jest jakimś marketowym shitem, więc zestawik jak najbardziej ok, tylko ten zasilacz wymienić

Ja mam LG i czasami lubi popsuć płyty. Polecam Pioneer 216 o ile się nie myle z modelem.

HDD weż Samsunga F1 320 lub 640GB dlatego że ma lepsze czasy, jest cichszy i technologia 333GB na talerz.

Mobo może być lub Gigabyte Ga-EP (lub P)31-ds3l.

klpoas , wstrzymaj się z tak wysoce ambitnymi postami.

Uzasadniłbyś swoją wypowiedź.

Kolega Quentin może źle zrozumieć przesłanie Twojej “wypowiedzi”.

Z Twojego posta mona wywnioskować, że zostały dobrane niewspółpracujące ze sobą komponenty, zaś wypowiedź ta miała na celu tylko poniżenie wyboru Quentin -a.

Nie wiem, czy to przypadek za przypadkiem, ale w tym miesiącu spotkałem się z trzema identycznymi modelami nagrywarek Pioneera (216) na różnych komputerach. W trzech przypadkach awarii uległ mechanizm wysuwający tackę (mniej więcej w ciągu tygodnia od zakupu nagrywarki).

“Niestety za późno, ale co jest mniej więcej nie tak :?:”

Chodzi o to, że w tej cenie (a nawet taniej) można złożyć coś o większej (podobnej) wydajności. Nie jest źle i jak napisał Kubinho , w zwykłej pracy nie zauważysz zbytnio różnicy, ale jednak można było mieć ciut lepszą/tańszą konfigurację…