Czytnik linii papilarnych Dell Precision M4700

Cześć. Posiadam komputer z czytnikiem lini papilarnych. Windows 10 twierdzi, że go widzi, ale są problemy ze sterownikami. Zainstalowałem Dell ControlVault Driver i nadal nic. Proszę - możecie mi pomóc uruchomić ten czytnik w Windows 10?

Windows 10 żyje własnym życiem, a sterowniki do tego laptopa były najpewniej kompatybilne do windowsa 8.1. Więc skoro 10 sam z siebie nie ogarnia, to sterowniki producenta mogą nie działać poprawnie na nim. Zainstaluj Windows 8.1 ub 7.

PS. Możliwe też że czytnik jest uszkodzony.

Niestety Windows 8.1 i 7 nie wchodzą w grę.

1 Nie dają mi takich możliwości jak Windows 10.
2 Mam licencje ew. na Windows 7 i Windows 10 Pro i nie chce kupować kolejnej.
3 Windows 7 nie jest rozwijany i jeszcze troszkę support się skończy.
4 Chciałbym uniknąć procesu reinstalacji i konfiguracji środowiska pracy.

Windows 10 to dobry stabilny system do pracy i nie interesują mnie cudze animozje, także sugestia zmiany systemu, czy kupna nowego laptopa nie są raczej rozwiązaniem mojego problemu.

Nie mniej dziękuję za próbę pomocy!

http://www.dell.com/support/article/pl/pl/pldhs1/sln302767/windows-10-fingerprint-reader-cannot-start-after-clean-install?lang=en - oprócz sterownika Dell poleca dodatkowo ich oprogramowanie zainstalować.

Niby błąd się pokrywa z twoim i może ruszy po restartach czytnik linii papilarnych.

2 polubienia

Dzięki za linka! Po zainstalowaniu nowego firmware do czytnika, oraz sterowników w systemie, po restarcie Windows Hallo wykrył mój czytnik. Obecnie po włączeniu laptopa bez żadnego klikania etc. po przejechaniu palcem po czytniku, momentalnie loguje się do systemu. Dziękuję za rzetelną pomoc opartą na faktach :wink:

1 polubienie