Dawnload serwer ftp


(Karolina0_) #1

Włożyłam Mp3 na serwer ftp i jak mam zrobić żeby dało się poprzez kliknięcie ściągnąć taki Dawnload? POmóżcie prosze


(boczi) #2

Podaj adres serwera (host) i Twój login.


(Karolina0_) #3

gdzie?


(adpawl) #4

TU!

Aby się zalogować na serwerze, musiałaś podać:

  1. adres serwera (ftp.jakisserwer.pl)

  2. swój login (nazwę użytkownika)

  3. hasło

Te dwa pierwsze są niezbędne do określenia adresu http, z którego mozesz pobierać pliki.


(Karolina0_) #5

Ale mi nie oto chodzi. Ja już mam wszystko zrobione mam plik na serwerze ale jak mam to zrobić aby na stronie był download i klikając na niego ściągać z tego serwera?POMOCy


(fiesta) #6

Dlatego przenoszę do działu Webmastering.


(Marcin Luniewski) #7

Jesli masz serwer to masz i stronkę. Przypuśćmy że jesj adres to http://www.xxx.republika.pl Plik na serwerze nazwijmy yyy.mp3 Po kliknięciu w link http://www.xxx.republika.pl/yyy.mp3 zacznie się automatyczne ściąganie.


(adpawl) #8

Heh...

Postanowiłem jednak walnąć na swój serwerek, zmodyfikowany skrypt menagera plików...

Tu może spełnić rolę prostego downloadu (wyświetla wszystkie pliki ze swojego katalogu, ma możliwość wyłączenia wyświetlania określonych plików, pokazuje rozmiar pliku, ma mozliwość założenia hasła etc.)...

> do pobrania <

Jak to wygląda? :arrow: screen

Może się komuś przyda...? :wink:

BTW

część kodu (tutaj zbędnego) została objęta komentarzami


(Skip6) #9

No dobra aby można było ściągać pliki to robi sie tak

wklejasz ten kod

Nazwa tekstu po którego kliknięciu bedzie ściągał się plik np. asdasd