Directx 9.00c - Ponowna instalacja


(Lagixj) #1

Witam.

Usunąłem sobie całkowicie Directx'a eradicatorem i nie wiem jak go ponownie zainstalować. Czy mógłby ktoś podać link do pełnej wersji? Tylko nie jakieś biblioteki itp. Instalując go do folderu to znajdują się w nim tylko skompresowane pliki WinRAR, składniki i plik instalacyjny ale on mi nie pomaga. Więc proszę też o pomoc w zainstalowaniu danego directx'a (chodzi mi o tylko o wersje 9.00c)

Pozdrawiam.


(Miroon93) #2

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … ributable+

Jest to najnowsza wersja.

Instalujesz go w ten sposób, że ściągnięty plik wypakowujesz np do nowo utworzonego folderu na pulpicie.

Następnie w tym folderze pojawi się ikonka .exe do poprawnego zainstalowania DirectX. Odpalasz ją i jedziesz z instalacją :stuck_out_tongue_winking_eye:

Inaczej się tego nie zainstaluje. przynajmniej mi ten sposób nie jest znany.

Wyżej podałem Ci wersję 9.26c , czy ta Ci nie odpowiada?


(Lagixj) #3

Zrobiłem tak jak napisałeś i wystąpił błąd. “Wystąpił wewnętrzny błąd systemu. Sprawdz plik DXError.log i DirectX.log w folderze Windows, aby rozpoznac problem”

Nie ma tych plików jeśli dobrze widze:/ i co teraz?


(Miroon93) #4

Hmm… spróbuj przywrócić system do momentu z przed usunięcia DirectX i zainstaluj najnowszą wersję tak jak opisałem powyżej.


(Depedro70) #5

Zobacz też -start-uruchom dxdiag.


(Lagixj) #6

Jednak mam te logi, o to i one:

Mam nadzieję że na ich podstawie pomożecie bo ja ta tym się nie znam.

Dodane 20.06.2009 (So) 20:04

dxdiag nie działa po przecież to jest chyba składnik directx’a a ja go usunąłem:p


(Miroon93) #7

Zrób tak jak napisałem wyżej. Chodzi mi o przywracanie systemu.


(Lagixj) #8

Zrobie jeśli nie będę miał wyboru, jednakże wole jest zaczekać bo te logi powinny wyjaśnić problem osobie dobrej w te klocki :slight_smile:


(Miroon93) #9

post1769931.html <- Przeczytaj ten temat. Jest tu taki sam problem, który został rozwiązany.

Wyjściem było zainstalowanie DX z innego źródła np. Microsoftu.

Choć wątpię że to pomoże to spróbować nie zaszkodzi.


(Lagixj) #10

No niestety nie pomogło ale dzięki za dobre chęci.


(Miroon93) #11

Masz zainstalowanego SP2??


(Lagixj) #12

Mam SP3