DirectX End-User Runtime Web Installer

Witam. Mam pobrane to

Przy próbie pobrania directa najpierw pokazuje się jak zwykle okno: 94941015de5.th.jpg

Niestety po paru chwilach wyskakuje drugie 22973898vy9.th.jpg

i na tym pobieranie się kończy. Tak mam od paru dni. Czy ktoś mógłby coś poradzić?

Nic nie blokuje połączenia - firewall , antywirus itp. ?

Moim zdaniem, to najlepiej będzie jak pobierzesz DirectX 9 Runtimes (June 2007) Redistributable i zainstalujesz z tego, to tylko 55 MB do pobrania, a zainstaluje się bez problemu.

W ostateczności pobiorę Redistributable. Ciekawość pcha mnie jednak do wyjaśnienia przyczyn tego zjawiska. Nie wydaje mi się żeby coś blokowało. Avast home, comodo firewall, avg anti-spyware i porty pozamykane przez wwdc -> 4 zielone znaczki, 1 żółty. Z niczym innym problemu nie mam. Może ktoś nie ma pobrane i spróbuje?

a aktywowany masz system podczas wysyłania żądania do servera m$ to możliwe że on chce potwierdzenie oryginalności sytemu (ale niejestem pewny) najlepiej wyślij komunikat do pomocy technicznej M$

Złączono Posta : 17.07.2007 (Wto) 7:37

Ściągnij wersję offline i powinno dać radę

DirectX jest dla oryginalnego systemu tj. po pierwszej planszy wyskakuje strona z prośbą o zgodę na sprawdzenie orginalnośći systemu, w usługach powtarzam w usługach należy mieć włączoną opcję aktualizacje automatyczne .

Po pozytywnej weryfikacji i włączonej opcji jak wyżej dopiero pobierzesz.

System aktywowałem telefonicznie. Sprawdziłem sobie legalność :smiley:

66211106gh8.th.jpg

69176937md7.th.jpg

Dalej nic. Ściągnę wersję offline ale jeszcze poczekam z instalacją.

A masz włączoną usługę inteligentnego transferu w tle?

usługa inteligentnego transferu w tle:

była w trybie uruchomienia ręcznym, stan usługi: zatrzymano.

Uruchomiłem usługę, nie pomogło.

Tryb uruchomienia przełożyłem na automatyczny, nie pomogło.

A w ogóle to na vortalu pokazała się nowa wersja, Data opublikowania: 2007.07.17 , ale po przekierowaniu na stronę microsoftu pobiera dalej starą z 2007.06.21

Wejdzcie sobie na glowna strone microsoft i sprobojcie z downloadu to pobrac to sie nie zacznie po prostu wykasowali jakby tego direct’a

u mnie ściąga i instaluje się nie wiem co u was jest.