Dlaczego nie działają głośniki?


(Adamo1592) #1

Witam!

Mam problem. Moja karta dźwiękowa to Intel 82801GB ICH7. Jest ona zintegrowana z płytą główną.

Zainstalowałem sterowniki z płyty ze sterownikami i widać jak piosenka leci w winampie, ale niestety dźwięku nie ma. Co jest zepstute? Co mogę zrobić w takiej sytuacji?


(Technik Elektro) #2

sprawdź podłączenie głośników, czy są włączone czy regulacja głośności jest poprawnie ustawiona, sprawdź suwaki w menadżerze głośników, podłącz głośniki do innego sprzętu (player mp3 itp). podłącz słuchawki do karty dźwiękowej zintegrowanej.


(Ziomixiu) #3

Jakieś szczegóły jakie to są głośniki i czy wszystko dobrze podłączone??


(Adamo1592) #4

Muszą być dobrze podłączone, bo przed formatem działały. Po formacie też działały, ale zainstalowałem jakieś trefne sterowniki z neta i padły. ;/ Słuchawki nie działają od czasu formatowania dysku.


(Technik Elektro) #5

a wklej zwartość okna Menadżera Urządzeń.


(Adamo1592) #6

(Ziomixiu) #7

A oryginalnych sterowników nie masz??


(Technik Elektro) #8

odinstaluj swoje sterowniki i pobierz te :

ftp://202.65.194.212/pc/audio/WDM_R182.exe


(Adamo1592) #9

Realtek High Definition Audio. Z tego odinstalować?

@Ziomixiu: Ja myślałem, że oryginalne mam. ;|


(Technik Elektro) #10

tak


(Adamo1592) #11

To wszystko? Pytam się, bo nadal nie ma żadnego śladu dźwięku.


(Ziomixiu) #12

Podaj model głośników może coś z nimi nie tak.


(Technik Elektro) #13

odinstaluj, ściągnij zainstaluj i posprawdzaj wyciszenia wszelkie, ustawienia głośników (panel sterowania -> Dźwięki itp). może masz wyciszone !!


(Adamo1592) #14

(Ciupa Michal) #15

mógłby mi ktoś pomóc z tym problemem:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... z%B1dze%F1


(Adamo1592) #16

Problem tkwił w menedżerze.

Już wszystko działa. Dzięki i pozdrawiam.