Długie uruchamianie laptopa i wirus


(Pawciu3334) #1

laptom uruchamia się dość długo i dodam że po włączeniu aktualizacji automatycznych windows doprowadza się do stanu w którym praktycznie nic nie da się zrobić

 

http://www.wklej.org/id/1416432/

http://www.wklej.org/id/1416433/


(Atis) #2

Pobierz i uruchom AdwCleaner Kliknij Szukaj i później Usuń.

Pobierz Farbar Recovery Scan Tool 64-Bit Version

Uruchom FRST i kliknij Scan. Pokaż raport FRST i Addition.


(Pawciu3334) #3

http://www.wklej.org/id/1417163/   - FRST

http://www.wklej.org/id/1417166/   - Addition

 

 

a co do wirusa (bo zapomniałem dodać) Avast wykrywa URL: Mal


(Atis) #4

Wklej cały log Addition.


(Pawciu3334) #5

po uzyciu malwarebyte i fixie pojawił się Bluescreen, a taki raport dostałem po uruchomieniu laptopa : http://www.wklej.org/id/1417216/

 

Addition - http://www.wklej.org/id/1417218/

FRST - http://www.wklej.org/id/1417217/


(Atis) #6

Wklej do systemowego notatnika i zapisz jako plik tekstowy o nazwie fixlist :

StartMenuInternet: IEXPLORE.EXE - C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe
SearchScopes: HKLM-x32 - DefaultScope value is missing.
BHO-x32: No Name - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - No File
Toolbar: HKCU - No Name - {21FA44EF-376D-4D53-9B0F-8A89D3229068} - No File
Handler: skype-ie-addon-data - {91774881-D725-4E58-B298-07617B9B86A8} - No File
S2 WindowsMangerProtect; C:\ProgramData\WindowsMangerProtect\ProtectWindowsManager.exe -service [X]
C:\AdwCleaner
CMD: del /f /s /q %TEMP%\*.*

Uruchom FRST i kliknij Fix. Pokaż raport z usuwania Fixlog.

Kliknij Scan i pokaż nowy raport z FRST bez Addition.


(Pawciu3334) #7

http://www.wklej.org/id/1417380/   fixlog

http://www.wklej.org/id/1417383/   FRST


(Atis) #8

Skasuj folder C:\FRST

Odinstaluj:

Adobe Flash Player 10 ActiveX

Adobe Flash Player 10 Plugin

Adobe Reader 9.1

Java 6 Update 21

Microsoft Silverlight

Zainstaluj:

Java 7 Update 60

Adobe Reader XI 11.0.7

Flash Player 14.0.0.145 Internet Explorer i Plugin-based browsers

Silverlight 5.1.30214.0

Service Pack 1

Internet Explorer 11


(Pawciu3334) #9

dlugo nie reagowalem ponieważ problem zniknął.. teraz znowu powrócił niby wszystko jest ok zużycie procesora normalne ale wszystko bardzo wolno działa.

Odinstalowałem:


(Atis) #10

Twoje problemy nie mają związku z wirusami.


(Pawciu3334) #11

no wiec jest jakis konkretny powód z którym muszę się uporać ?


(IPSEN) #12

Uruchom Wiersz poleceń (w menu start w Uruchom wpisz cmd.exe i OK), wpisz chkdsk c: /f kliknij Enter, wpisz T i zatwierdź enterem, uruchom ponownie komputer.  Uruchom- CrystalDiskInfo- zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]) pokaż  okno z programu wszystkie parametry.


(Pawciu3334) #13

http://postimg.org/image/ribo7bfwv/


(IPSEN) #14

Niestety dysk do wymiany-C5,C4 ,05 ,01-