Długo ładujące się logo windows, i następnie zawieszanie się komputera


(Peter763x) #1

Witam. Mój problem rozpoczął się dziś. Gdy grałem w klasyk “Vice city” musiałem wychodzić z niego tabulatorem, i zamknij program, inaczej zawieszał się na “Quit game”. Dziś gra zaczęła mocno się zawieszać, dźwięki jakby spowolniały, i jedyne co pozostało to restart komputera. Po restarcie logo windows XP długo się ładuje (5-10 min) następnie długo ładują się programy, i ikony na pulpicie. po około 10 minutach, już niby wszystko jest ok, ale od czasu do czasu komputer się przywiesi… Filmy na youtube zawieszają się wraz z muzyką, która trzeszczy co jakiś czas. Przeskanowałem komputer Spyhunterem (Usunąłem 2 problemy związane z wyszukiwarkami), przeskanowałem także programami AVG Pc Tuneup 2014, i AVG Internet Security 2014. Usunąłem trochę nowo zainstalowanych programów (Grę także). Ale problem dalej się pojawia. Dołączam logi z OTL i FRST.

Mój system operacyjny to Windows Xp Professional. Mam nadzieje że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Z góry dziękuje


(Acorus) #2

Odinstaluj AVG PC TuneUp 2014,SpyHunter.Pobierz i uruchom AdwCleaner https://toolslib.net/downloads/finish/1/ Kliknij Szukaj i później Usuń.

Pokaż nowe logi z FRST.


(Peter763x) #3

Zrobiłem tak jak napisałeś. Po restarcie komputera (Adwcleaner go zresetował po usunięciu plików) Dalej logo windows się długo ładuje. Ale za to już nie widzę Sweet-toolbar którego nie mogłem się pozbyć. :smiley:

FRST

Addition:   http://www.wklej.org/id/1454799/


(Acorus) #4

Otwórz Notatnik i wklej:

Task: C:\WINDOWS\Tasks\FacebookUpdateTaskUserS-1-5-21-57989841-1417001333-725345543-1003Core.job = C:\Documents and Settings\qwerty\Local Settings\Application Data\Facebook\Update\FacebookUpdate.exe
Task: C:\WINDOWS\Tasks\FacebookUpdateTaskUserS-1-5-21-57989841-1417001333-725345543-1003UA.job = C:\Documents and Settings\qwerty\Local Settings\Application Data\Facebook\Update\FacebookUpdate.exe
HKU\S-1-5-21-57989841-1417001333-725345543-1003\...\Run: [Facebook Update] = C:\Documents and Settings\qwerty\Local Settings\Application Data\Facebook\Update\FacebookUpdate.exe [138096 2014-06-21] (Facebook Inc.)
S3 esgiguard; \\C:\Program Files\Enigma Software Group\SpyHunter\esgiguard.sys [X]
S4 IntelIde; No ImagePath
2014-09-01 18:37 - 2014-09-01 18:41 - 00000000 ____ D () C:\AdwCleaner
2014-09-01 16:11 - 2014-09-01 18:36 - 00000000 ____ D () C:\WINDOWS\4FC9DA9DF608454E8191D7EFFDCC5726.TMP
2014-09-01 13:49 - 2014-09-01 13:49 - 00000000 __SHD () C:\found.000
2014-09-01 18:38 - 2014-06-21 12:33 - 00001002 _____ () C:\WINDOWS\Tasks\FacebookUpdateTaskUserS-1-5-21-57989841-1417001333-725345543-1003UA.job
2014-09-01 12:38 - 2014-06-21 12:33 - 00000980 _____ () C:\WINDOWS\Tasks\FacebookUpdateTaskUserS-1-5-21-57989841-1417001333-725345543-1003Core.job
EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST w tym samym folderze.

Sprawdź dysk programem CrystalDiskInfo.


(Peter763x) #5

Po usunieciu bledow w FRST, problem dalej się pojawia. Zrobiłem kopie notatek z Crystaldiskinfo.

 

http://wklej.org/id/1454888/


(IPSEN) #6

Uruchom Wiersz poleceń (w menu start w Uruchom wpisz cmd.exe i OK), wpisz chkdsk c: /f kliknij Enter, wpisz T i zatwierdź enterem, uruchom ponownie komputer.  Uruchom- CrystalDiskInfo- zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]) pokaż  okno z programu wszystkie parametry.


(Peter763x) #7

Zrobiłem tak jak napisałeś. Oto parametry:

Ps. Jeżeli to was pomoże, to dźwięk i filmiki na youtube działają jakby w zwolnionym tempie. gdzieś 1/2 normalnej prędkości.

Zrzut ekranu z CrystalDiskInfo. Nie wiedziałem dokładnie co chcesz. czy notatke, czy obraz. Więc daje i to, i to.

 

https://drive.google.com/file/d/0B2bZahTdhNblX2xNUUEwSUFEeVE/edit?usp=sharing

 

http://wklej.org/id/1455513/


(IPSEN) #8

Dysk jest OK

 

Zobacz jak się uruchamia w trybie awaryjnym-http://support.kaspersky.com/pl/general/various/493


(Peter763x) #9

Podczas uruchamiania windowsa w trybie awaryjnym, na czarnym ekranie ładowały mi się sterowniki po kolei, i przywiesiło się na DRIVERS\avgidshx.sys  gdzieś na 15-30 sekund, po czym od razu przeskoczyło do wyboru użytkownika itp.


(Atis) #10

W takim razie odinstaluj AVG, bo to jest sterownik od tego programu.

AVG Remover (wersja 32-bitowa) 2014:

http://www.avg.com/pl-pl/utilities


(Peter763x) #11

tak też zrobiłem. Próbowałem unistalem avg, ale nie dało rady, i ściągnąłem avg remover, usunięto avg, ale ładowanie windowsa dalej się dłuży, i dźwięk charczy i jest spowolniony. Zauważyłem że dźwięk jest tylko taki jak odpalam go przez youtube. na innych stronach (Bez filmików, same audio) dźwięk jest ok.


(IPSEN) #12

Można wykonać tak zwany czysty rozruch-http://support.microsoft.com/kb/310353/pl


(Peter763x) #13

Ok spróbuje go. Teraz podczas włączania trybu awaryjnego to samo dzieje się nie z DRIVERS\avgidshx.sys, a z DRIVERS/Mup.sys