Dlugo wlaczajacy sie firefox :/


(Axel 14) #1

Mam problem , otoz gdy wlacze firefoxa to musze strasznie dlugo mi sie on otwiera , przewaznie 10-20sek :confused: co moze byc nie tak ??

PS. Mam jeszcze jeden problem otoz gdy wlacze firefoxa dzieje sie cos takiego : najlepiej opisze to od - :stuck_out_tongue:

  • Wlaczam firefoxa

-Gdy sie juz wlaczy wchodze na jakas stronke

-Przegladam ja

-Wlaczam inna stronke

-Pozniej inna itd ...

-No i gdzies okolo 5 min od wlaczenia firefoxa jak dam , zeby wejdz na inna stronke to zaczyna mi sie ona zaladowywac ale sie nie zaladuje , po chwili pisze ze juz zaladowal ale jest biale tlo , tak samo jak bym chcial dodac jakis temat/post to napisze go i daje "wyslij" laduje mi sie i nic , musze wylaczyc firefoxa i wlaczyc jeszcze raz i wtedy dziala ale za chwile znowu :confused:

pozdrawiam


(Monczkin) #2

najlepiej gdyby艣 wywali艂 FF ca艂kowicie z systemu i zainstalowa艂 na nowo

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=27220 - tu masz par臋 wskaz贸wek jak i p贸藕niej pozby膰 si臋 b艂臋d贸w

by膰 mo偶e masz co艣 namieszane w systemie


(Mancunian) #3

Odinstaluj, wyczy艣膰 rejestr, a potem ponownie zainstaluj. Je艣li b艂膮d b臋dzie si臋 dalej pojawia艂, poinformuj nas o tym.


(Axel 14) #4

Jak narazie idzie normalnie , i nawet troche szybciej , jezeli znowu sie zacznie tak jak napisalem powyzej to was powiadomie :wink:

Dzieki za pomoc


(Mancunian) #5

Przegl膮dnij r贸wnie偶 ten temat:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... 13&start=0

Jest w nim opisany spos贸b, w jaki mo偶na przyspieszy膰 Firefoxa.


(Axel 14) #6

Hmm probowalem juz to kiedys ale nie rozumiem tego

Klikalem gdzie kolwiek ale nie mialem takiej opcji :expressionless:


(adpawl) #7

A wlaz艂e艣 wcze艣niej do configa?

Wstukaj wcze艣niej w pasek adresu: about:config

i klepnij Enter :wink:


(Axel 14) #8

To zrobilem :stuck_out_tongue:

W koncu udalo mi sie to zrobic :stuck_out_tongue: juz wiem co zle zrobilem :wink: