Zasilacz da radę bo nawet mocniejsze konfiguracje pobierają z gniazdka max. 300W podczas gier
W takim razie dzięki. Za kilka dni kupuje ten zasilacz
W podobnej cenie powinieneś znaleźć XFX Core 450W, co prawda ma 24W mniej na linii 12V, ale za to zdecydowanie więcej wtyczek.
OCZ StealthXStream 2 500W (432W na 12V):
20+4-pin ATX
4-pin CPU
6-pin PCI-E
XFX Core 450W (408W na 12V):
20+4-pin ATX
4+4-pin CPU
8-pin CPU
6-pin PCI-E
6+2-pin PCI-E
Mogą się przydać w przyszłości, nie trzeba się będzie bawić w jakieś przejściówki.
Z tymi XFX Core 450 to ponoć teraz trzeba uważać bo loteria jest jeśli chodzi o ilość wtyczek PCI-E…Czasem trafią się faktycznie dwie a czasem jedna (być może są po prostu dwie różne partie).
Przemyślałem to i nie potrzebuję więcej wtyczek. Nigdy nawet nie myślałem o dwóch kartach i póki nie wygram w totka to z takiego rozwiązania nie skorzystam. Zresztą i tak musiałbym kupić nową płytę główną Chyba, że ten pin CPU robi różnicę? Bo naprawdę się na tym nie znam
Mi tam wystarczy, żebym mógł podpiąć to co mam obecnie. Nigdy nie bawię się w upgrade sprzętu (tutaj ewentualnie procesor zmienię i to wszystko) wolę kupić nowy.
– Dodane 16.10.2011 (N) 21:46 –
Przepraszam, że znów odkopuję temat, ale chciałem powiedzieć, że Was kocham (nie dosłownie ). Dzięki wielkie za pomoc w doborze karty i zasilacza.
Od jakiegoś czasu testuję sprzęcik i jest super Właśnie skończyłem 5 godzinną zabawę z GTA IV (High/medium 80/80/80 - zero zwiech) a karta ma 39*C - jak dla mnie super
W ogóle jestem bardzo zadowolony i jeszcze raz bardzo dziękuję.
Pozdrawiam!