Dobreprogramy w Miranda IM


(truti) #1

Witam,

Siedzę nad tym już drugi i dzień i za nic nie mogę uruchomić powiadomień o newsach na Miranda.

Kiedyś śmigało a teraz sam już nie wiem. Chyba, że wyłączone to zostało po stronie dp ?

W ustawieniach profilu mam zaznaczone: Aktywuj konto Jabbera w portalu dobreprogramy i tam wysyłaj wybrane powiadomienia.

75105403.th.png

Hasło takie jak na forum.

20202829j.th.jpg

43080971.th.jpg

Generalnie używam Look'n'stop i jestem za routerem gdzie wszystkie porty są zablokowane.

Próbuję połączyć za pomocą HTTP-Tunnel i też to samo chociaż irc mi działa przez tunel.

W aqq też nie da rady się połączyć.

Ewentualnie jeżeli ktoś ma tutorial jak to zrobić bo ja już pomysłów nie mam.

Proszę, pomóżcie :slight_smile:

Dzięki


(kamil_w) #2

Może trzeba jako login podać:

Spróbuj wyłączyć TLS

Spróbuj włączyć zamiast TLS szyfrowania SSL

Może to wina wtyczki? Jeśli tak poszukaj na stronie Mirandy aktualizacji wtyczki Jabbera albo starszej wtyczki (jeśli stara wersja działała).


(truti) #3

Dzięki, że zmusiłeś mnie do próby jeszcze :wink:

Generalnie w żaden sposób nie dało się połączyć ale..

Zrobiłem log i to co w nim znalazłem:

===OUT: 156(63) bytes

[12] Inflate: Z_OK

[12] (ZLIB) Data received
trutixxxxxxxx&xMiranda

Hasło !

Brak autoryzacji.

Wszystkie znaki 'x' to były poprawnie podane litery, liczby, znaki specjalne ( ziksowałem je, gdyż nie chcę wam tutaj podać mojego hasła :wink: )

natomiast przedostatni znak w moim haśle to był: '&' a w logu jak widać: '&'

Zmieniłem hasło na forum i za pierwszym razem połączyłem się w Miranda. Jeden znak. JizzzZ ;D

Rozwiązane , można zamknąć :slight_smile:


(kamil_w) #4

No w oknie komunikatu jest jak byk napisane, że problem z autentykacją, czy z uwierzytelnieniem użytkownika, ale nie sądziłem, że mogłeś popełnić błąd w haśle, więc szukałem innych możliwych przyczyn ^^. Czasem najprostsze rozwiązania są najskuteczniejsze.


(truti) #5

W sumie błędu jako takiego nie popełniłem gdyż hasło podawałem identyczne z tym na forum wg instrukcji :wink:

Dlatego wspomniałem nawet czy dalej to powiadamianie działa bo wiedziałem, że jest coś nie tak przy uwierzytelnianiu.

Spoko :slight_smile: