Drobny problem z Autorunem!


(Sonicdx) #1

Mam podłączone dwa napędy cd/dvd i nagrywarkę. Od czasu podłączenia nagrywarki po włożeniu płytki z autorunem nie uruchamia mi się w żadnym napędzie autorun. Mój kumpel ma to samo.


(system) #2

To problem ze zworką. Z tyłu na napędach są takei druciki :smiley: i na nich jest zworka, jede napęd podłacz pod master a drugi pod slave ( SV albo SL ) jakoś tak \:D/


(system) #3

Chociarz skoro tylko autorun nie działa .. hmmmm warto spróbować :smiley: Pozdro.


(Lewy) #4

tylko dam ci drobna rede do powyzszych czynnosci :twisted: uwazaj bo przy tym latwo spalic dysk! !!


(Golden Finger) #5

Zrób nagrywarkę jako Master a CD\DVD jako Slave, byc może problem minie.

Pozdrawiam

8)


(Rybek) #6

Po zapoznaniu się z problemem przedstawionym w tym poście, mogę wnioskować, że jest to raczej problem związany ze stroną programową, a nie jak część osób sugeruje - sprzętową.

Problemy z autorunem pojawiły się po podłączeniu nagrywarki, jednak prawdopodobnie przyczyną tego jest program do wypalania płyt.

Większość programów takich jak Nero Burning Rom wyłącza autostart w celu bezpieczniejszego kopiowania płyt.

Autostart można w takim przypadku włączyć ręcznie - w windows 98 robi się to w menadzerze urządzeń - w sekcji napędy CD-ROM - Właściwości.


(Golden Finger) #7

Musisz wziąć pod uwagę, że nawet gdyby Nero wyłączał nagrywarkę to nie CD\DVD. Wersje Nero, które instalowałem pod WIN98 nie wyłączały auto powiadamiania, należoło wyłączyć to ręcznie podobnie jak opisujesz.

W XP dla napędów możesz pszypisać ację jaką ma podjąć napęd po włożeniu płyty we właściwościach tegoż napędu.

Jeśli te ustawienia są ustawione właściwie i dalej nie działa auto odtwarzanie wtedy należy szukać przyczyny w systemie.

Pozdrawiam

8)