Drukarka- problem!


(Irekoks) #1

Wiatm!

Nie moge zainstalowac Drukarki Lexmark Z25. System XP. Wczoraj przy wydruku pojawił sie komunikat ze system nie widzi drukarki. Próbowałem zainstalowac jescze raz ale nie mozna. Kopiuje, instaluje a na koncu pojawia sie komunikat ze instalacja anulowana przez uzytkownika i ze urzadzenie nie działa porawnie. Sciagnąłem stery z netu i to samo. Odinstalowałem SP2 (myslałem ze taka przyczyna) i dalej to samo. Wyłączyłem firewalla, antyvira i nic. To ja juz nie wiem!!

A pilnie potrzebuje wydrukowac zusowske deklaracje. Pomocy!!


(Damian) #2

Usuń stery do drukarki,również z rejestru i wtedy spróbuj zainstalować.


(Irekoks) #3

A jak to zobic? Jak je usunac? Jakims programem?


(Dragonlnx) #4

;] Z menegera urządzeń

Po odinstalowaniu Jv16 Power Tools [PL] - Skan Rejestru !

Info: http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2 ... d=509&t=29

Chyba, że chcesz ręcznie wywalać z rejestru :frowning:


(Irekoks) #5

NIestety dalej to samo!!

"Wystapił bład podczas instalowania tego sprzetu

(.....)

Nie mozna odnalezc okreslonego moduły"


(Kristof 26) #6

Witam.

Nie wiem jak jest w tej drukarce z głowicą drukującą ale może być zatkana i to może być przyczyną błędu i komputer może jej nie widzieć bynajmniej ja tak miałem z canonem .


(Igloolody) #7

Dokładnie to samo było u kolegi, tylko że z drukarką Canon. Pomogło ponowne zainstalowanie Windowsa.


(Irekoks) #8

Ale komputer ją widzi. Przy stracie systemu wykrywa ją jako nowy, niezainstalowany sprzęt.

Tego własnie bardzo chciałbym uniknąc.


(Adarek) #9

A dobrze instalujesz ?

http://www.lexmark.com/publications/pdf ... setupb.pdf

http://www.lexmark.com/publications/pl/z25-z35/


(Irekoks) #10

Phylby!

Tak.

Dziwne jest to, ze podczas instalowania od razu z płytu instalacyjnej cała operacja przebiega prawidłowo a na koncu pojawi sie komunikat ze instalacja anulowana przez użytkownika


(Kristof 26) #11

U mnie też wykrywał nowy sprzęt ale go nie instalował .

Sądzę że najlepszym rozwiązaniem będzie kontakt tel. z serwisem ale stawiam na głowicę możesz spróbować ją samemu wyczyścić .


(fiesta) #12

Hmmm tylko co ma głowica do instalacji sterowników ??

Ja bym radził raczej przypatrzeć sie płycie CD ze sterownikami czy nie jest za bardzo porysowana i jeżeli tak to rozglądał bym się za innymi w internecie.


(Irekoks) #13

Tez tak próbowałem ale dzieje sie to samo. Z reszta pisałem w pierwszym poscie ze sciagałem sterowniki z netu. Nic to nie dało.


(Kristof 26) #14

Jak Toffi napisał

i może się nie znam ale miałem podobny problem i była to wina głowicy bo co z tego że instalował część sterowników drukarki jak wyskakiwał komunikat

i instalacja zostaje zakończona -- rezultat instalacja nie kompletna . I w serwisie to potwierdzili że to wina głowicy bo przy instalacji komputer nie może odpowiednio skonfigurować sprzętu.


(Irekoks) #15

Dzwoniłem do pomocy technicznej Lexmarka. Powodzieli ze drukarka sie zepsuła. Ehhh..


(Irekoks) #16

A ja dalej bujam sie z tym problemem. Czy jest ktos w stanie mi pomóc?


(adpawl) #17

Kiedyś miałem coś podobnego z z65-tką...

Moja siostra pod moją nieobecność zechciała zainstalować drukarkę i coś skopała. Po powrocie bawiłem się z kompem... Instalacja sterowników nie przebiegała prawidłowo, więc deinstalka i czyszczenie rejestru i próba instalacji sterów - też nic...

Pomyślałem więc, że te sterowniki się nie deinstalują prawidłowo, coś jeszcze zostaje i bruździ... O ile dobrze pamiętam, pomogło ręczne wywalenie wszystkich plików drukarki, czyszczenie rejestru i wywalenie jakiegoś pliku lexmarka z katalogu c:\windows\inf.

Po resecie już się spoko instalowała...

No ale zawsze też można zrobić format. :smiley:


(Irekoks) #18

Niestety ja nie mam takiej sciezki:(


(adpawl) #19

Jeżeli masz windowsa, to i masz katalog Inf. -najprawdopodobniej będzie ukryty, więc w Exploratorze dajesz Narzędzia >> Opcje folderów >> Widok >> Pokaż ukryte...


(Irekoks) #20

No fakt. Masz racje. Nie pomyslałem.

Tylko ze ja tam nie iwdze zadnego pliku lexmarka. Nic takiego lub podobnego tam nie mam. Szukam oczywiscie po nazwie. Lexmark, lx itp.

Złączono Posta : 11.10.2005 (Wto) 16:33

Juz troche czasu minęło a ja dalej walcze i sie nie poddaje. Doszedłem do prawdopodobnej przyczyny. Przyczyna tkwi w nieuruchominej usłudze LexBce Server. Problem w tym ze nie moge jej recznie uruchomic. Gdy w usługach chce to zrobic pojawia sie taki komunikat:

Nie mozna uruchomić usłygi LexBce Server na komputerze Komputer lokalny. Błąd 3. Nie można odnaleźć określonej scieżki.

Znajdzie sie ktos kto wie jak temu zaradzic?