Duże użycie procesora win 7


(krejzol123) #1

Witam mam problem z windowsem 7 ponieważ gdy np macham myszką użycie skacze do 50 % a gdy ruszam okienkami windowsa to skacze do 100 przy czym tnie się dźwięk na youtube....Dodam tez że gdy włączam komputer i jest napis zapraszamy to odrazu jak pojawi się pulpit naciskam prawy przycisk myszy i niema wogóle reakcji dopiero po 10 sekundach rozwija sie pasek ale tak mam tylko przy włączeniu. Następnym problemem jest dzwięk jak mam google chrome i kasuje wszystko Bescape to słychać takie cyk i po puszczeniu Bescape drugi raz dźwięk slychać po 1-/20 sekundach w zależnosci jak długo trzymałem klawisz ... Według mnie nie jest to normalne.

dodam ze dzieje się tak na świeżym windowsie aktualnie siedzę na xp bo na 7 mnie to strasznie denerwuje ale zależało by mi na 7demce

Parametry Komputera

Intel Pentium D CPU 915 2.80 GHZ kręcony na 3.0 ( 2 rdzenie )

4 gb ram ddr3 1333 mhz

Karta Graficzna Nvidia GT 520

Płyta Główna Msi g41m p26

Windosowska klasyfikacja

Procesor 4.8

Pamięc Ram 5.3

Dysk Twardy 5.2

Grafika w Grach 6.3

Grafika windows aero 4.4

Dlaczego się tak dzieje proszę o pomoc !


(I4rock) #2

Zainstalowałeś poprawnie sterowniki po formacie (nie mowa o tych wgranych przez instalator windowsa - wbudowanych) ?

Zainstalowałeś DirectX ?

Może to być problem z dźwiękiem. Zainstalowałeś do nich sterowniki ?


(krejzol123) #3

tak wszystkie sterowniki z płyty do chipsetu , dzwieku internetu wgralem a do grafiki sciągnolem ze strony nvidia


(Piotrkijak) #4

Ściągnij sobie doktora web i zrób pełne skanowanie...