Duży problem z kompem! Zawiesza się! :(


(Romurus) #1

Witam,

mam taki problem, mianowicie włączam komputer i od czasu do czasu pojawia mi sie 'blue screen' , ale to nie o to chodzi. Po jakis 3- 5min działania komputera zaczyna wisiec i nic nie mogę z nim zrobic. Bo zgloszeniu raportu bledów do Microsoft dostalem odpowiedź że problem lezy w Kasperskym(posiadam Kaspersky 6.0 ) Odinstalowałem Kaspersky, zainstalowałem jeszcze raz i jest to samo.. Dodam jeszcze ze przez te pierwsze 5 min dzialania kompa dysk caly czas pracauje. Wymienilem juz dysk bo wczesniej tez mi sie tak dzialo, myslalem ze to jego wina, ale jak widac nie.. Ostanio nawet jak instaluje programy wiekszy lub gry (Crysis) to instaluje sie, dochodzi do paska instalacji i wisi!! Moj system operacyjny to WINDOWS VISTA SP1 64bit..

Mój sprzęt:

Intel Quad 6600 2,4 Ghz

Ram: 4GB Kinston

Dysk: Seagate Barracuda 320GB Sata II

Grafika: GeForce 8800 GT Gigabyte

Płyta głowna: Gigabyte EP35 DS3

Komp jest nowy, ma około miesiąca..

jak macie taki problem lub mozecie jakos doradzic albo nie wiem juz sam co zrobic zeby mi pomoc to dajcie znac, bo mnie juz o wkurza :confused:

Dzięki z góry i pozdro..


(me@djohnsc) #2

Nie podałeś najważniejszego => producent, model i moc zasilacza

Możliwe, że nie wyrabia albo co, przez co podzespoły tak działają, sprawdź też temperatury Everestem.


(Mlajtner) #3

-i jak wielu przed tobą ,a i po tobie będzie wielu zapomniałeś napisać jaki zasilacz ,a to zazwyczaj jest

przyczyna tego typu "zwisów"....


(Romurus) #4

Zasilacz skormny ale bardzo dobry:

Chieftec 400W GPS 400AA 101A

myslicie ze to jego wina??

zaraz sciagne Everest i Wam podam co i jak :slight_smile:

Oto temperatury:

Temperatury:

Płyta główna 39 °C (102 °F)

Procesor 42 °C (108 °F)

Procesor nr 1 / rdzeń nr 1 54 °C (129 °F)

Procesor nr 1 / rdzeń nr 2 50 °C (122 °F)

Procesor nr 1 / rdzeń nr 3 50 °C (122 °F)

Procesor nr 1 / rdzeń nr 4 49 °C (120 °F)

Procesor graficzny 43 °C (109 °F)

Pamięć procesora graficznego 35 °C (95 °F)

Otoczenie procesora graficznego 32 °C (90 °F)

Seagate ST3320620AS [TRIAL VERSION]

Wentylatory:

Procesor 1477 RPM

Wartości napięć:

Napięcie rdzenia procesora 1.26 V

+3.3 V 3.39 V

+12 V [TRIAL VERSION]

+5 V podczas wstrzymania pracy 5.05 V

VBAT baterii CMOS 3.07 V

DIMM 1.90 V

GPU Vcc [TRIAL VERSION]

Current Values:

Procesor 21.54 A

Power Values:

Procesor 27.23 W

Debug Info F 01C9 FFFF FFFF FFFF 0000

Debug Info T 39 42 254

Debug Info V 4F 77 D4 B9 26 08 06 (7F)


(StG 44) #5

Czy po odinstalowaniu Kasperskiego są te problemy ?

Jeśli nie ,to spróbuj jescze zainstalować najnowszą wersję Kaspersky 8 ,a jak to nic nie da a bedziesz wiedział ,że to wina Kasperskiego to skontaktuj się z pomocą Kasperskiego ,ewentualnie zrezygnuj z niego .


(Ggo) #6

U mnie Kaspersky powodował restart kompa przynajmniej raz dziennie, a że zdarzyło mu się to także podczas końcówki licytacji na allegro :o wiec rozstalimy sie bez żalu. O ile dobrze pamiętam w Help Kasperskiego było coś o blue screenach, restartach i o tym gdzie tkwi przyczyna.

rgds:badworm


(Romurus) #7

chyba problem już zniknł. Odinstalowałem Kaspersky 6.0 i zainstalowałem wersje 8.0 Jak narazie wszystko śmiga. Dzięki za odp.