DVB-T HP Pavilion - brak sygnału i obrazu

Mam problem z tunerem TV DVB-T. Sytem to Windows 7 x64 Ultimate. Wygrałem czystą instalacją a następnie potrzebne sterowniki ze strony producenta:

Sterownik tunera TV HP USB

Sterownik odbiornika ENE CIR

TV Tuner Driver

oraz program do obsługi HP MediaSmart Internet TV Software. Mimo tego gdy próbuję wyszukać jakiegoś programu nic nie wskazuje. Przestawiłem na państwo “Norwegię” bo podobno wtedy ma pobrać sterowniki MPEG4, mimo połączenia z internetem nic się nie pobiera. Jestem w zasięgu tej telewizji bo sprawdzałem na stronie:

http://www.pomar.pl/anteny/zasieg.php

Komputer to HP Pavilion dv6-1308ew.

Czy ktoś może ma też jakiegoś laptopa z HP i rozwiązał ten problem z telewizją DVB-T ?

Jaką masz antenę? Możesz sprawdzić czy tym programie coś złapie: http://www.dobreprogramy.pl/Splash-Lite … 18439.html

Właśnie przed chwilą zainstalowałem ten program ale nie wiem czy nie brakuje mi czasem kodeków MPEG4. Nie wiem czy dobrze konfiguruje ten program wskazuje mu na Europę, wykrywa również Tuner ale nic nie znajduje.

Antena dołączona do notebook’a z taką śmieszną gumową podstawką.

Jak masz możliwość to sprawdź podłączając do niego zwykłą antenę zewnętrzną, bo ta dołączona do HP może być niewystarczająca biorąc pod uwagę odległość od nadajnika.

Udało mi się podłączyć antenę ale niestety dalej mam brak obrazu. Mimo tego że w profilu mam Nowy Tomyśl to aktualnie jestem w Poznaniu i tym bardziej nie powinienem mieć problemu z zasięgiem. Swoją drogą Nowy Tomyśl jest w zasięgu dwóch nadajników jednego ze Śremu drugiego z okolic Zielonej Góry, Poznań natomiast ma zasię tylko ze Śremu.

Dalej jednak wydaje mi się że to problem tego że nie mam sterowników MPEG4 które podobno same mają się pobrać.

Próbowałem przez program dostarczony przez HP a także przez Media Center oraz Splash Lite [w tym ostatnim siła sygnału i jakość cały czas na 0 mimo że Tuner TV znalazł odpowiedni].

Rozmawiałem dziś także z pracownikiem MediaMarkt i poprosiłem żeby podłączył mi antenkę do jakiegoś HP ale stwierdzili że to bez sensu bo i tak w zamkniętym pomieszczeniu u nich nie będzie to działać. Po pytaniu czy nic nie trzeba kombinować itp. stwierdził że z tym nie ma żadnego problemu i wszystko ładnie chodzi po podłączeniu :?

Ktoś miał może HP z DVB-T i jakoś to rozwiązał? HP napisało już chyba w 5 e’mailu że trzeba ściągnąć sterowniki [które mam] i przestawić kraj na Norwegię i podobno ma działać [u widocznie nie].

michnt , nazwij proszę temat konkretnie. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Od czego jest dział Hardware? Czytaj opisy działów, przed założeniem tematu. Przeczytaj proszę ten temat viewtopic.php?f=16&t=394978