Internet -> router (I) Asus RT-N10U -> poł. wifi (różni klienci m.in. laptop z DLNA media serwer) -> router (II) Linksys WRT54G2 z DD-WRT -> poł. LAN -> TV (Sony Bravia)
Router I rozdziela internet, a router II działa jako . Internet udało mi się zestawić by był wszędzie. Tyle, że TV nie “widzi” DLNA media serwera.
Na routerze nr 2 podłączonym jako APC, wyłącz DHCP i zmień mu adres IP na jakiś z podsieci w której jest pierwszy router i komputery, ale adres musi być niewykorzystywany (czyli nie może to być 192.168.1.1, bo będzie konflikt ARP) - np. 192.168.1.45. Wyłącz na nim DHCP i jeśli router zachowa się tak jak powinien, po restarcie TV i routera nr 2, TV powinien dostać IP od DHCP na routerze nr 1 i być w tej samej podsieci co serwer, wtedy będzie dostęp.
Niestety połączenia nadal nie ma (TV nadal nie widzi serwera). A nawet po zmianie nie było internetu w TV i nie dawało się wejść “do routera”. Wróciłem do poprzednich ustawień routera klienta (wg info na stronie dd-wrt).
Tyle, że właśnie to są różne podsieci i DLNA media serwera telewizor nie widzi.
Muszą być w tej samej, ale problem jest w tym że potrzebujesz przeźroczystego AccessPointa, a nie routera. Nie udało się ponieważ twój router uznał za interfejs WAN, interfejs WLAN.
Trza by było pogrzebać w konsoli.
Zaloguj się po telnecie na niego, wpisz ifconfig i wklej tutaj.
Nie widziałem DD-WRT na żywo, ale w takim razie (http://www.dobreprogramy.pl/command-dos … 35571.html) wystarczy do konfiguracji którą opisałem w drugim poście tutaj dodać przełączenie interfejsu WiFi w tryb bridge.