Dwwin.exe i problem przy zamykaniu systemu


(R Chiefbromden) #1

Witam i proszę o pomoc

Od pewnego czasu walczę, aby skutecznie usunąć problem raportowany przez dwwin.exe - błąd inicjowania podczas zamykania systemu (jakaś bliżej nieokreślona biblioteka dll nie mogła skutecznie się załadować). Sam system działa bez zarzutów, jednak błąd, który się pojawia przy zamykaniu jest bardzo ale to bardzo irytujący. Swego czasu zainstalowałem program Ashampoo PowerUp, który następnie odinstalowałem, ale który jednocześnie - jak sądzę - "rozwalił" mi jakieś pliki systemowe lub spowodował właśnie błąd przy zamykaniu systemu. Podejmowałem różne kroki a to: przywróciłem system do punktu sprzed instalacji tego badziewia i nie pomogło, wrzuciłem plecenie sfc /scannow aby przywrócić ewentualne zmienione pliki systemowe - nie pomogło, odhaczyłem uruchamianie gadu gadu podczas startu systemu (bo tu miałem pewne podejrzenia) - nadal system nie zamyka się jak trzeba. Po powrocie do domu wrzucę log z hijacka i może ktoś znający się na rzeczy spojrzy fachowym okiem. Podkreślam, że przeczytałem informacje o podobnym problemie na tym forum jednak mój log hijack pewnie będzie się różnić :wink: Oto niektóre programy, które ładują się przy starcie: kaspersky is, logitech setpoint, gg, o&o defrag, nvidia, riva tune.

W dniu 22.07.2008 , o godzinie 18:56 został dopisany post przez chiefbromden

Problem raczej rozwiązany, konflikt powodowało zainstalowanie RivaTune wraz z nowymi sterownikami nVidii. Temat uważam za zamknięty :wink: