Ogólnie dysk bardzo zamula, ale spowodowane to jest że być może nie robiłem dawno formata a trochę na kompie się robiło rzeczy.
Ogólnie podczas startu bardzo często mam pole do wyboru i zawsze wciskam “Uruchom system normalnie”.
Komp długo się dość włącza i wyłącza. Ale nie mam żadnych dziwnych komunikatów o błędzie lub też nic się samo nie wyłącza.
Tylko chciałem się upewnić i dawałem zrzuty screenów, bo się na tym osobiście nie znam, a widziałem w niektórych tematach, że po skorzystaniu z tego programu i wrzuceniu screenów doradzali innym aby dysk wymienili bo już “trup”, i nie wiem czy tak też jest w tym przypadku.
Gdybyś się zdecydował, to w związku z obrazkiem tego dysku, najpierw wykonaj tzw. wymazanie (zerowanie) całego dysku. Potem zainstaluj system od nowa. Uwaga! Wymazanie = utrata wszelkich danych.
Nie, nie! Tylko ta część Twojego zdania wchodzi w rachubę: “wpierw wymazanie za pomocą Activ@KillDisk a potem instaluję system” …i to wszystko!
Po zainstalowaniu świeżego systemu sprawdź ponownie dysk przy pomocy CrystalDiskInfo. Może coś się poprawi w tym obrazku?
Użycie MHDD po zainstalowaniu systemu jest kompletnie niepotrzebne i niczego nie zmieni.
Problem nie leży w wymazaniu dysku, a wyzerowaniu i diagnostyce dysku przed instalacją systemu - do tego służy MHHD i bezpieczne komendy erase (oczywiście skasuje wszystkie dane z dysku) i F4.