Witam , mam jeden problem , otóż dzisiaj włożyłem do komputera dysk ssd i zostawiłem rowniez dys hdd.
System przeniosłem na ssd. Chciałem zagrać w grę ale wyskoczyło w originie ze gra nie jest zainstalowana , a folder z grą był na dysku hdd. Chciałem zainstalować grę na dysk ssd ale wyskakiwało , że origin nie może zapisywać gry w katalogu głównym , ten sam problem poawił się w folderach z dysku hdd
To nie jest dobry pomysł aby gry były na tym samym dysku co system ale jak koniecznie chcesz to w ustawieniach konta jest wybór gdzie maja być zainstalowane gry. Musiałbyś wszystkie gry z Origina na nowo przeinstalować.
A to dlaczego?
W jaki sposób “przeniosłeś” system na SSD? Sklonowałeś? Zainstalowałeś od nowa?
Sklonowałem
Po czym, czy aby na pewno(?) uruchomiłeś system z dysku SSD? A jeśli tak, to czy usunąłeś sklonowaną zawartość z dysku HDD w niebyt?
Sklonowałem przez Marcium Reflekt nic nie usuwając i urochomiłem komputer normalnie juz na dysku ssd , ale mialem rowniez podlączony dysk hdd
Po sklonowaniu jaką literę ma dysk SSD, a jaką dysk HDD?
Dysk ssd ma litere C a dysk hdd ma litere E i jeszcze do tego mam dysk D i F
OK! Czy poprzednio, przed sklonowaniem, system operacyjny był na partycji C?
Tak , dokładnie
Tę grę zamierzasz zainstalować na partycji C, czyli na dysku SSD?
Miałem plan zainstalować na dysku F to poprzednio był dysk D ale pisze to co już napisałem , chciałbym zainstalować jednak a tym dysku twardym
Czyli na HDD?
Tak jest
Wobec tego:
- po pierwsze, usuń niepotrzebną już zawartość z dysku HDD, czyli tę zawartość, którą już sklonowałeś na dysk SSD, bo wprowadza ona nieporozumienie dla systemu. Zrestartuj komputer.
- po drugie, podczas instalowania tej gry zwróć uwagę na zapis ścieżki instalacyjnej, która powinna zawierać na samym początku literę F. Jeśli jest inna, to zastąp tę literę w ścieżce instalacyjnej literą F i kontynuuj instalację.
Nie twórz dwóch wątków o tym samym. Drugi temat usunąłem, obecny przeniosłem do odpowiedniego działu.
Nie których plików nie da się usunąć , a jak zmienić tą literę w ścieżce?
A dobrze już wiem
Dziękuję za pomoc