Dysk twardy - maxtor


(Chrobot2) #1

kupilem wew maxtora i do niego obudowe. Podlaczylem wsystko. Ale dysk nie rusza. Jak wejde w menager uzzadzen to tam jest. Ale wcale nie slychac ze chodzi ani nic. Nie ma go w "moj komputer". Skad moge sciiagnac jakies stery do niego? Dysk: maxtor - Maxline III 300gb na IDE. Moge go podlaczyc pod USB i firewire.

z gory dzieki za pomoc


(Neon1992) #2

Może trzeba zworki przestawić na dysku twardym.


(Chrucik) #3

ehh a sformatowales go ??


(Chrobot2) #4

dysk i obudowa dzialaja bo podlaczylem go do laptopa. Ale ja chce to miec pod PC ;(

a nie trzeba nic w BIOSIE przestawiac?


(JNJN) #5

Proszę poprawić błędy i używaj polskiej pisowni,użyj opcji zmień.JNJN

Wejdź do zarządzania dyskami i załóż na tym dysku partycje i je sformatuj.

Jak tak nie da rady, dysk bez kieszeni podepnij pod kompa stacjonarnego i załóż partycje i je sformatuj i powinno grać.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=92938


(Chrobot2) #6

no tak ale jak go podlaczylem pod laptopa to odrazu chodzil. Pokazalo ze jest nowe urzadzenie a na stacjonarnym nic nie pokazuje.


(Vather) #7

zaloz nowa partycje i sformatuj dysk napewno pomoze...jesli w menadzerze jest pokazany to musi chodzic najwyraniej niemasz zpartycjonowanego dysku...

pozdro

P.S jak niewiesz jak to zrobic to:

PANEL STEROWANIA

NARZEDZIA ADMINISTRACYJNE

ZARZADZANIE KOMPUTEREM

ZARZADZANIE DYSKAMI :wink:

no i tam sobie spartycjonuj dysk :slight_smile:

hehe sie napisalem :stuck_out_tongue: sorka


(_Sylwan_) #8

a pod jakie złacze go podpinałes ?? napewno z nimi wszystko dobrze??