Dzielenie Internetu na 2 komputery + 1 komputer tylko sieć

Witam serdecznie. Na początek zacznę od opisu mojej sieci domowej.

Posiadam Internet z Neostrady łącze 2mb dzielone na 2 komputery kablem przez router Cerberus P6311-072.

Wszystko śmiga aż miło jednak problem tkwi w tym że chcę podłączyć 3 komputer (laptop) i podzielić tylko sieć (do gier i wymiany plików) nie chcę dzielić internetu. Jeżeli podłączam komputer i ustawie automatyczne wykrywanie IP to natychmiastowo jest na tym 3 komputerze internet. Czy mogę tego dokonać jakimś programem czy mogę to zrobić jakimś programikiem ? Z góry dziękuje za pomoc:)

Wystarczy, że na na lapku we właściwościach TCP/IP podasz jakieś niewłaściwe adresy DNS. :mrgreen:

kuli39 , nazwij proszę temat konkretnie. Przeczytaj regulamin forum.

kuli39 ,

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Tak tylko chodzi mi o to że ja chce być adminem i mieć możliwość odcięcia internetu z mojego komputera w taki sposób żeby tamten 3 komputer (laptop) nie mógł się w żaden sposób podpiąć :slight_smile:

Widzę że wszyscy wiedzą jak to zrobić ale nikt się nie podzieli swoją wiedzą…

Popatrz na routerze czy nie ma blokowania portów po macu jeśli jest to zablokuj port 80 dla tego komputera wpisując jego adres mac i wtedy nie masz internetu to znaczy strony się nie bedą ładować :slight_smile:

Chcę mieć całkowitą możliwość zarządzaniem Transferu z poziomu mojego komputera. To mi w sumie nie pomoże za bardzo :confused:

Wejdź w panel konfiguracyjny routera i zobacz, jakie tam są opcje.