Dziwne zachowania kompa

No wiec tak! Niedawno jakies 3 dni temu udalo mi sie wywalic jakis syf (trojany spyware itp bylo tego ze 100 :o ) m. in. “Your privacy is…” Jak skanuje to nic nie wykrywa. Najpierw COS wylaczylo mi menedzera zadan, bo jak wlaczam to pokazuje ze : “Menedzer zadan zostal wylaczony przed administratora”. Wczoraj komp zaczal mi muli tak ze nawet myszka nie idzie ruszyc! (moze to sprawa 2 antyvirow :cry: ) Pozniej po restarcie kompa proboje sie zalogowac ale znowu cos sie syplo! !!

Powinno się mieć jednego antywirusa !!

No ok jest dobrze ale moze mi ktos powiedziec jak sie wlacza menedzera zadan?? :frowning:

fix w hijackthis

Pobierz ComboFix, ale nie uruchamiaj

Wklej do notatnika:

File::

C:\WINDOWS\lgmxvpatwxm.dll

C:\WINDOWS\qtvglped.dll

C:\WINDOWS\omlbpkaw.dll

C:\WINDOWS\pmsoarbf.dll

Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe)

Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe tak jak tu ->

02f8f1e3c410a4cc.gif

Powinno się rozpocząć usuwanie i powstanie log, daj ten log na forum.

Log z ComboFixa

http://wklej.org/id/4c52087988

W dniu 21.04.2008 , o godzinie 17:58 został dopisany post przez Sterum

To sprawdzi mi ktoś tego loga?

Wklej do Notatnika:

File::

C:\WINDOWS\npqtsrak.exe 

C:\WINDOWS\rtqmekwg.exe

Driver::

PavSRK.sys

PavTPK.sys

Registry::

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ShellServiceObjectDelayLoad] 

"omlbpkaw"=-

>>Plik>>Zapisz jako… >>> CFScript (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe )

Przeciągnij i upuść plik CFScript.txt na plik ComboFix.exe (czyli ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe )

– podobnie jak na tym obrazku –>88953CFScript-createdbyMiekiemoes.gif

(jeśli pojawi się pytanie " 1 or 2" - to wpisz 1 i naciśnij ENTER) Ma się rozpocząć usuwanie. (i powstanie log)

Po restarcie usuń ręcznie folder C: ** Qoobox**.

Po tym nowy log z Combo

Zastosuj się do tego Tematu i zmień tytuł tematu na konkretny inaczej KOSZ

Pozdrawiam Gutek2222

http://wklej.org/id/d19a5ea563

W dniu 21.04.2008 , o godzinie 20:08 został dopisany post przez Sterum

Muszę coś jeszcze poprawiać, czy to już koniec tego świństwa? Powiedzcie plz!