Dziwny błąd i odcięcie neta [LOGI]


(Gulixteam) #1

Witam.

Po zainstalowaniu programu cFosSpeed zaczęły dziać się dziwne rzeczy.

  1. wyskakuje błąd Generic Host Process for Win32 Services, że program wykonał nie prawidłową operacje i nastapi jego zamknięcie. po tym internet przestaje działać mimo, iż teoretycznie jest podłączony. Aby internet znów zaczął działać trzeba zrestartować komputer. "Sygnatura błędu":

    EventType : BEX P1 : svchost.exe P2 : 5.1.2600.2180 P3 : 41107ed6

    P4 : netapi32.dll P5 : 5.1.2600.2180 P6 : 41109395 P7 : 0000a3c0

    P8 : c0000409 P9 : 00000000

  2. przy uruchamianiu komputera zamiast standardowego wyglądu XP (ładne, zaokrąglone, niebieskie kształty) wszystko wygląda jak w Win98 (szare, prostokątne). po 10 sekundach wraca do normy (tzn. stylu XP)

Umieszczam Logi:

I. Przed błędem:

  1. SilentRunner

http://wklej.org/id/67b191bf5b

  1. HijackThis

http://wklej.org/id/bcf8b6583d

II. Po błędzie:

  1. HijackThis:

http://wklej.org/id/9685dd3087

  1. Silent Runners:

http://wklej.org/id/a2f80867ba

=================================================

ComboFix Log

http://wklej.org/id/898f78d8d9


(Monczkin) #2

viewtopic.php?f=16&t=213350

Popraw posty. Inaczej temat wyleci.


(Gulixteam) #3

Poprawione. Coś zaraz jeszcze dam z combo fixa logi. błagam pomóżcie mi ludzie

@edit: Włączyłem FW i juz jest chyba dobrze. Czy to mozliwe, ze dzialy sie takie rzeczy przez wylaczonego FireWall’a?


(Gutek) #4

Ja nic nie widzę. Użyj Windows Worms Doors Cleanera zmień znaczki z disable na enable. Po użyciu tego narzędzia wymagany jest reset sysa.