Dziwny problem z naszą klasą


(crimlee) #1

Od 3 dni mam nietypowy problem z otwieraniem stron www a właściwie tlyko ze stroną nasza-klasa.pl. Wszystkie strony uruchamiają się normalnie, a gdy chce włączyć nk to w oknie wyświetlony zostaje komunikat, który pojawia się gdy odłączony jest internet. Sprawa jest dziwna bo tylko ta jedna strona nie działa. Dodatkowo sprawdzałem w tym samym czasie u znajomych - portal chodził jak zawsze.

Goglowałem trochę i widzę, że nie jestem jedyny ze swoim problemem. Użytkownicy mają podobne problemy ale nie znalazłem jakiegoś szczegolnie pomocnego rozwiązania.

Jeżeli ktoś wie co z tym zrobić to proszę o pomoc


(Piotr Kluzowicz) #2

Jeśli masz Antywirusa/Firewalla sprawdź czy ta strona nie jest blokowana, dodaj ją do zaufanych.


(crimlee) #3

to na pewno nie to. bo raz się włącza a 10 razy nie. tym bardziej dziwna to sprawa


(Enter6000) #4

Może to pomoże...

Wejdź w Panel Sterowania -> Połączenia sieciowe i kliknij PPM (prawym przyciskiem myszy) na aktualne używane połączenie, a następnie Napraw. Sprawdź, czy coś pomogło. Warto próbować.


(Blotny) #5

Jaka przeglądarka?


(crimlee) #6

np w tym momencie, gdy piszę tego posta wszytko działa :] a nic nie było ruszane. a wczoraj nie działało

mam IE ale na Firefoxie tez nie działało wedy, bo sprawdzałem. Z naprawianiem też kombinowałem. Też nic.

Nie wiem od czego to zależy ale mam wrażenie że to jakiś zewnętrzny problem, albo sam nie wiem :-x


(Enter6000) #7

Nie napisałeś nam, jakiego masz dostawce Internetu - to może on blokuje dostęp do tej strony.