Dziwny problem z włączaniem komputera


(x-awier) #1

Witam.

Mam pewien problem.Grałem sobie w CS:S, gram, gram i nagle zawiecha :o.

ctrl+alt+del nic nie dało podobnie jak klawisz windowsa, no to jedynym wyjściem było to aby zresetować komputer.I tu się zaczyna problem...

Przy włanczaniu kompa (już po biosie) był czarny ekran a na spodzie ekranu był szary pasek, który się ładował się białym.Pasek stanął w miejscu no to ponownie zrestartowałem komputer.

Komputer się włączy (juz po biosie) pojawił sie komunikat :o .

Coś w stylu "System nie może zostać włąnczony ponieważ brak składnika w WINDOWS/(coś na "c"/i (tu już nie pamiętam).

Aby rozwiązać ten problem włóż do napędu płytę instalacyjną WINDOWS i po pojawieniu się pierwszego okienka naciśnij klawisz "r".

Ja już dostałem nerwicy (ponieważ już nie posiadam płyty WINDY) więc znowu zrestartowałem komputer.No i (odziwo) wreszcie włączył się normalnie, ale przy logowaniu (wpisaniu hasła do konta oraz naciśnięciu "Enter" znowu zawiecha :? (więc już trudno się nie domyślić, iż zrobilem następny restart kpmputera no i wreszcie mi sie udało.

Wiem, że może jest to tymczasowy oraz dziwny problem, ale wolałbym aby taka sytuacja już się nie powtórzyła.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie co do tego problemu

oraz pozdrawiam x-awier :stuck_out_tongue:


(Bbieniol) #2

Wszystko zalezy od tego, jaki to był plik :?

Jeżeli jeszcze raz wyskoczy taki błąd, to zapisz dokładnie plik i wszystko co pisze :slight_smile:


(x-awier) #3

Gdy chciałem odpisać, że nie pisze jaki to plik ponieważ pisało tylko "WIDNOWS/CONFIG (chybatak ale co do tego to nie jestem pewny ) /(mam w tym folderze pusto czy tak ma być?).To pojawił się czarny ekran potem niebieski i pisało:

"Pojawił się probleem i system Windwos został zamknięty aby zapobiec uszkodzeniu komputera:

KERNEJ_DATA_INPAGE_ERROR

...(cośw stylu "jak widzisz to pierwszy raz to zrestartuj kompa..."

Niżej pisało (może to jest plik)

Informacje techniczne:

*** STOP: 0x0000007A(0xe176B659,0xC000009c,0xBF986924,0x07999860)

***win32k.sys Address BF980924 base at BF800000,DateStamp 43446a58

No i wziołem restart i napisałem, ale wydaje mi się, że wolniej komp chodzi (ale chyba mi sie zdaje)

Proszę o pomoc :frowning:


(Kpr2877) #4

:arrow:http://forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t23464.html

:arrow:http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3Bpl%3B814789

:arrow:http://pclab.pl/thread4797.html

:arrow:http://komputery.katalogi.pl/temat56238/

:arrow:http://tweak.pl/forum/index.php?showtopic=198535

:arrow:http://www.frazpc.pl/b/107455

...

Więcej po wpisaniu w google win32k.sys :wink:


(x-awier) #5

Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.