Dźwięk się zacina komputer spowalnia


(speed89) #1

Witam wszystkich forumowiczów, mój problem polega na tym że gdy słucham muzyki obojętnie jakim odtwarzaczem i np skanuje dysk czy defragmentuje albo robie wogóle coś innego co także pobiera dość dużo pracy muzyka się zaczyna zacinać tak jakbym w mixerze dał spowolnione tępo, od razu mówię że nie mam żadnych ustawionych efektów zwykłe stery do karty dzwiekowej jest zintegrowana. Co mam z tym zrobić.. to wygląda jakby dysk nie wyrabiał czy cos ? ....

Celeron 2,53 Ghz

G-Force 4 MX (badziewna ale jest)

256 ram

aha dodam że jestem świeżo po formacie i nie ma mowy o wirusach przed formatem tez się to działo...


(Canaletto) #2

Jedyne sensowne wyjście to dokupienie pamięci RAM. :wink:


(D@widoS) #3

Nie wiesz,że podczas defragmentacji należy powyłączać zbędne aplikacje a najlepiej wszystkie ??

już nie przesadzaj :stuck_out_tongue: u mnie jak kiedyś miałem win XP to muliło strasznie ale szło normalnie słuchać muzy i grać w pasjansa :stuck_out_tongue:

hmmm... zawsze może się coś wedrzeć,przeskanować nie zaszkodzi,może zainstaluj na nowo stery do karty dźwiękowej...

dodatkowo może coś pomoże Optymalizacja i odchudzanie Windowsa XP


(speed89) #4

ja wiem że sie nie robi ale to był przykład tylko mogę dać za przykład też włączanie firefoxa i słucham muzy to też przytnie muze ale na krótko... chodzi mi o to że jak nic nie robie tylko słucham muzy to jest ok a jak coś zacznę robic to znów... sie tnie.. stery przeinstalowałem, a co do ramu to wątpie że to to mam 2 kąpa z takimi danymi

Sempron 2400

Radeon 9200 128

256 ram

Samsung 80 GB

i wszystko gra ... nawet przy wączaniu bardzo mocno obciążających komputer programów muza dalej działa... ale może wsadzę to 256 ramu do tego celerona i sprawdze...

aha w celeronie dysk jest na SATA...


(D@widoS) #5

Sprawdź jeszcze temperatury,może jak załączasz kilka programów temp. wzrasta i jest spadek wydajności.


(speed89) #6

temperatura wzrasta to fakt ale nie powinno to mieć aż takiego dużego znaczenia ? ... Może spróbuje zainstalować winde na innym dysku mam przypadkiem baracude 40 gb i sprawdze na tym kompie jak bedzie działac system na IDE


(D@widoS) #7

Różnie to bywa,ale to może być jedną z przyczyn.


(speed89) #8

sprawdzalem speedfanem temperatury i everestem pokazują podobne i sa one dobre .... wiec co dalej mam robic ? czy moze byc to wina np zasilacza ?

Złączono Posta : 28.08.2007 (Wto) 12:13

Podłączyłem Dysk na IDE i dziala wszystko bez problemów... czyli to chyba wada dysku.... Chyba że cos Sata nie tak ... dajcie mi jakas propozycje... co mam dysk wymienic ? czy jak ?