E4300 i jego kręcenie


(Tele89) #1

Witam was, mam taki problem, kiedy podkręcam procesor C2D E4300 do 2,43ghz (9x270) i zwiekszam napiecie na 1.350 to po kilku minutach pracy w windowsie komputer sie zawiesza i musze go resetować i zmieniać do 1,8ghz. Co powinienem zmieć żeby podkręcony na fsb 270 dobrze chodził ?


(Craker92) #2

Tele

A pamięci jak "lecą" :?:


(Tele89) #3

na tym fsb ustawiłem je na 3:4 i lecą 667


(Craker92) #4

Hmmm...

A napięcia na mostku północnym :?:


(iwa nike) #5

jaki zasilacz?


(Tele89) #6

a nie wiem, jak sprawdzic w biosie? :smiley:


(Craker92) #7

Hmmm trudno wytłumaczyć...

Jaki masz zasilacz :?:


(Tele89) #8

sprawdzilem i mam tak:

mostek polnocny 1.25

zasilacz huntkey HK-350AP


(Craker92) #9

To dobrze...

Dobra a nawet bardzo zasiłka...

Nie wiem w czym problem :roll:


(iwa nike) #10

może jakaś pechowa sztuka .


(Tele89) #11

moze powinienem sprobowac dac na procka 1.375v ?


(Craker92) #12

Tak daj...


(Tele89) #13

dałem napiecie 1.375 i pamieci na 3:5 oraz na 3:4, na 3:5 w ogole nie wstawał, na 3:4 zwiecha przy windowsie :confused: jakies pomysly ?


(Craker92) #14

1:1 daj :stuck_out_tongue:


(Canaletto) #15

Jakie masz Mo-Bo? Może wcale się nie nadaje do O/C.


(Tele89) #16

z tego co wiem to abit ab9 daje sie krecic :smiley:


(Craker92) #17

Tak... i to nawet dobrze...

Może to wina zasilacza wszystko z nim dobrze :?:


(Tele89) #18

MOBO Abit AB9

CPU Intel Core 2 Duo E4300 BOX

RAM GoodRAM 2X1GB 667MHz

GRAFIKA Galaxy 7900GS

HDD Western Digital WD2500AAJS 250GB

Zasilacz HuntKey HK-350AP 450W

moj caly zestaw....

Jak ktos ma to niech mi da jakas tabele czy cos jakie napiecie na danym FSB powinienem dac


(Wieslaw Socha) #19

Jest to indywidualna sprawa dla każdego proca.


(-Cichy-) #20

A może problemem jest zbyt wysoka temperatura? Jakie masz chłodzenie? Jakie temp. w idle/stress?