=EAH3650= Problem ze sterownikami


(Djdawko) #1

Witam. Posiadam kartę HD3650xt na port AGP. Nie wiedziałem dlaczego nie mogę zainstalować tych sterowników ze strony producenta, lecz po czasie się dowiedziałem, że już nie robią pod AGP tylko na PCI. Więc jak ktoś posiada te sterowniki, byłbym wdzięczny.

Znalazłem raz sterowniki pod AGP ( Xtreme-G_Catalyst_8.9_XP_32bit_AGP.exe) po ich instalacji było wszystko ok, po za jedną rzeczą. A tą rzeczą było płynne przejście w Windowsie. Ostatnio zainstalowałem oryginalne sterowniki z płyty i przy każdym włączaniu komputera musiałem włączać TV, aby przestawić na klonowanie obrazu (TV mam podpięty poprzez kabel DVI-HDMI). Chcę zaaktualizować sterowniki do karty graficznej, aby uzyskać lepszy obraz. Przed formatowaniem dysku miałem wszystko OK, ale nie pamiętam co robiłem wtedy (przy instalacji sterowników i jakie instalowałem) Proszę nie pisać postów typu : "kup se inną kartę " "kup se inny kabel" itp. Oczekuję na pomoc, nie na doradzania kupna czegoś Zainstalowałem jakiegoś starego Hotfixa z płyty co kiedyś nagrałem ale dalej to samo było . Jak mam obraz na monitorze i chcę mieć na TV to muszę za każdym razem ustawiać w CCC ale i tak nie mam dźwięku choc mam podłączony kabel. Jak zainstalowałem tego hotfixa, nie miałem obrazu na monitorze tylko na TV ale i dźwięk był oraz był brak płynnego przejścia…

Zrobiłem według tego : http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=7&t=286282 ale przy auto starcie nie otwiera się CCC.

Nadal przy włączaniu komputera nie aktywuje się wejście DVI. Bo jak wspominałem to komputer z TV mam podłączony kablem DVI - HDMI.

Tzn. to jest tak:

Kabel jest podłączony do TV. Włączam komputer i obraz jest tylko na TV. Odłączam kabel od TV i ponownie podłączam i mam tutaj i tutaj obraz. A jak zrobic, żeby było tak, że jak włączę komputer, aby obraz od razu był na monitorze oraz TV bez odłączania-podłączania kabla ponownie.

Wydaje mi się, iż przy włączeniu komputera powinno aktywowac się wejście w karcie graficznej, tak mi się wydaje lecz nie wiem czy dobrze myślę.

Oraz przy włączonym CCC nie mam literki "ci" Wyłączyłem klawisze dostępu, lecz nadal nie mam tej literki.

PS. Na przykład na stronach gdzie jest dużo ilustracji tempo chodzi przewijanie. W przeglądarce mam włączone płynne przewijanie oraz automatyczne przewijanie.

Po formatowaniu dysku nie mam również dźwięku z komputera w TV. (Podłączone mam przez Mini-jack ---> 2RCA chincz)

Update : Odłączyłem kabel DVI-HDMI od telewizora, zainstalowałem sterowniki po restarcie monitor normalnie się włączył ale nie mam płynnego przejścia w windowsie tzn. wszystko jakby klatkowało się.

Przed formatowanie komputera było wszystko dobrze. Tzn. jak włączyłem komputer Windows się załadował jak już ujrzałem pulpit po chwili monitor zgasł na sekundę i włączył się tak samo było jak komputer był włączony i włączało się TV też tak gasł i się włączał (nie przeszkadzało mi to). Ale miałem i dźwięk i obraz w TV. A teraz jak już wspominałem niestety mam pełno problemów z tym.

Pisałem nie zwięźle ale chciałem wszystko uchwycić. Niektóre wiadomości mogą się powtarzać.

Bo podłączeniu kabla do TV nie ma dźwięku. A jak przed włączeniem komputera podłącze do TV (obrazu nie ma na monitorze, jest tylko na TV) to wtedy jest dźwięk.

Pozdrawiam.