Eksplorator Windows przestał działać (win 7)


(Delfin999) #1

Witam mam problem jak w temacie. Wszystko niby chodzi ładnie ale gdy chce włączyć film czy muzykę to pojawia się ten błąd i system jakby w kilka sekund na nowo się logował. Kodeki odinstalowane i nie pomogło. Ktoś może wie co jest nie tak?


(Atis) #2

Odinstaluj ASUS WebStorage.

OTL - Raport obowiązkowy:

analiza-dezynfekcja-zestaw-nieingerencyjnych-narzedzi-t485632.html#p3059741


(Delfin999) #3

Laptop to toshiba. Nie mam czegoś takiego w programach jak ASUS WebStorage.

A teraz zrobione raporty:

http://www.wklej.org/id/1158562/

http://www.wklej.org/id/1158564/


(Atis) #4

Wszystkie programy > Akcesoria > Wiersz polecenia > Kliknij prawym i wybierz Uruchom jako administrator

Wklej i zatwierdź enterem: sfc /scanfile=C:\Windows\System32\mf.dll

Odinstaluj:

BatBrowse 1.0.0

BrowseToSave

Complitly

Spybot - Search & Destroy

Pobierz i uruchom AdwCleaner Kliknij Szukaj i później Usuń.

Pokaż nowy log z OTL.


(Delfin999) #5

Co do skanu to: “Funkcja ochronna zasobów systemu windows odnalazła uszkodzone pliki, ale nie może naprawić niektórych z tych plików…”

Programy odinstalowane i przeskanowane AdwCleaner. Problem wciąż jest.

a Tu nowy log.

http://www.wklej.org/id/1158613/


(Atis) #6

Musisz skopiować plik mf.dll z innego systemu 7 SP1 PL i ręcznie podmienić.

Se7en File Replacer:

http://traxter-online.net/se7en-file-re … windows-7/

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart

Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie.

Uruchom SecurityCheck i aktualizuj programy oznaczone jako Out of date


(Delfin999) #7

A nie ma jakiegoś prostszego rozwiązania? :smiley: tak na to zerknęłam i się zastanawiam czy sobie poradzę…

Dodane 05.11.2013 (Wt) 14:19

To jest laptop bez cd-romu z zainstalowanym już systemem więc jak coś się zepsuje na poważnie to będzie problem.

Co do filmów i muzyki to nie można na nie kliknąć bo wywala ale jak się otworzy jakiś program i wtedy doda muzykę to chodzi.

W internecie znalazłam takie pliki : http://www.pliki.info/plik-mf-dll/ czy jak je podmienię to będzie już ok?