Eksplorator Windows przestał działać... Win7 Asus


(Krokodylkaznadnilka) #1

Witam, 

mam problem z moim laptopem, od jakiegoś czasu bardzo wolno zaczął działać, co jakiś czas pojawiał się komunikat "eksplorator windows przestał działać", zamykała się przeglądarka, natomiast przy zamykaniu komputera pojawiał się komunikat o nie zamkniętym programie? "task host windows", co wyglądało tak, że tam gdzie jest informacja o niezamkniętym programie, okienko było puste, a na kilka sec pojawiło się "task host windows" i dopiero się komputer wyłączył. 

 

Po dłuuugich poszukiwaniach po różnych forach, stronach etc, natrafiłam na wpis:

http://forum.dobreprogramy.pl/win7-eksplorator-windows-przesta%C5%82-dzia%C5%82a%C4%87-t445637/

 

Z podanych tam rozwiązań zrobiłam następujące kroki:

usunęłam kilka programów, min.: ASUS Webstorage, Ask Toolbar...

 

następnie uruchomiłam AdwCleaner, program ten znalazł coś takiego: C/Program/data/Partner, to też usunęłam, komputer może jakby ciut zaczął działać szybciej, ale nie jest tak, jak być powinno, jedyne co, to że zamyka się normalnie, bez żadnego "wiszącego" programu. 

Chciałam zrobić również przywracanie systemu, ale nie miałam czego przywrócić... A i program antywirusowy nic nie znajduje... co to może być? Bardzo proszę o pomoc i wskazówki co jeszcze mogę zrobić, aby nie instalować od nowa Windowsa. Z góry dziękuję za pomoc,

 


(Spandau) #2

http://forum.dobreprogramy.pl/farbar-recovery-scan-tool-raport-obowiązkowy-t478727/


(Krokodylkaznadnilka) #3

Nie wiem czy dobrze to zrobiłam… 

 

http://wklej.org/id/1703353/

 

http://wklej.org/id/1703360/

 

Shortcut    http://wklej.org/id/1703369/


(Spandau) #4

Proszę wyłączyć Google Chrome Cloud Print http://www.solveyourtech.com/how-to-enable-or-disable-google-chrome-cloud-print/

 

 

 

Wklej do notatnika:

CloseProcesses:
HKU\S-1-5-21-1327208648-4116413214-1184892450-1000\...\Run: [141E5A06009D539FE3859D4A75290484566A6862._service_run] => C:\Users\Asus\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe [809288 2015-03-14] (Google Inc.)
StartMenuInternet: Google Chrome - C:\Users\Asus\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe
SearchScopes: HKU\.DEFAULT -> DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL =
SearchScopes: HKU\S-1-5-19 -> DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL =
SearchScopes: HKU\S-1-5-20 -> DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL =
SearchScopes: HKU\S-1-5-21-1327208648-4116413214-1184892450-1000 -> {6A1806CD-94D4-4689-BA73-E35EA1EA9990} URL =
S3 cpuz135; \??\C:\Users\Asus\AppData\Local\Temp\cpuz135\cpuz135_x64.sys [X]
S3 NT_NvcA; system32\DRIVERS\ntnvca.sys [X]
S3 pccsmcfd; system32\DRIVERS\pccsmcfdx64.sys [X]

EmptyTemp:

Plik zapisz jako fixlist.txt i umieść w tym samym katalogu co FRST Uruchom FRST klikasz Fix Raport z usuwania pokaż na forum. Następnie ponownie uruchom FRST klikasz Scan pokaż nowy raport FRST.txt na forum


(Krokodylkaznadnilka) #5

http://www.wklej.org/id/1703509/


(Spandau) #6

Reszta bez znaczenia dla problemu. Skasuj folder C:\FRST Czy nadal jest opisany problem z Exploratorem?


(Krokodylkaznadnilka) #7

Problem z exploratorem nie pojawia się już, bardzo dziękuję za pomoc, komputer działa znacznie szybciej, choć czasem jeszcze trochę mieli. Natomiast przy zamykaniu, nadal wisi program i pojawia się na ułamek sec “Task Host Windows”, co z tym zrobić?