EMULE-problem


(Nai Mad) #1

witam,

po uruchomieniu emule nie moze polaczyc sie z zadnym serwerem i zawiesza sie...

wyswietla sie komunikat 'blad krytyczny przy podlaczaniu, upewnij sie czy jestes prawidlowo podlaczony....'

pozniej wyswietla sie: 'program wykonal nieprawidlowa operacje.....'

po kliknieciu w szczegoly wyswietla sie to:

EMULE spowodował błąd: nieprawidłowa strona w

module EMULE.EXE przy 0167:0060e287.

Rejestry:

EAX=013e9d30 CS=0167 EIP=0060e287 EFLGS=00010202

EBX=014b0070 SS=016f ESP=018ffd9c EBP=018ffdbc

ECX=00639138 DS=016f ESI=0000003f FS=5fa7

EDX=006837a4 ES=016f EDI=00639129 GS=0000

Bajtów w CS:EIP:

89 79 04 8b 4a 04 8b 7a 08 89 79 08 0f 84 8d 00

Stos:

0000007c 0000007c 014d36f0 8199100c 00000090 013edef4 0063908a 00000020 018ffdf0 00605138 014b0070 0000007c 014d36f0 014d36f0 01e52e20 018ffdc8

pomozcie prosze

mam emule 0.45b, win98se,stale lacze (kablowka-vectra)


(boczi) #2

Odinstaluj program, przeczyść rejestr np. TYM lub TYM i zainstaluj najnowszą wersję ponownie.


(Radek Nowicki) #3

Jakis plik wykonuje nie prawidłową operacje i powoduje błąd w emule.


(Nai Mad) #4

dzieki,

zrobilem tak jak mowil boczi i pomoglo na tyle ze juz mi sie nie zawiesza, ale nie moge nadal polaczyc sie z serwerami, szczegolnie tymi lepszymi\popularniejszymi...czasem mnie laczy z jakims malym serwerem

zawsze podlaczalem sie do razoback2 ale od jakiegos czasu niemoge('blad razorback2 connection refused. your IP....')

...na poczatku myslalem, ze tak chwilowo mnie wywalili, czasem tak mialem ale po kilku godzinach wszystko wracalo do normy...ale teraz nie.

...pokazuje ze wiekszosc serwerow jest wylaczonych, albo blad tak jak napisalem powyzej...

...probowalem sciagac nowy plik serwer.met ale nic sie nie zmienia..


(El Presidento) #5

Poniewaz masz Low Id porozmawiaj z adminem zeby odblokowal ci porty i skonfiguruj firewalla :?


(Duch) #6

zbyt nadgorliwie się podłączałeś i zostałeś zbanowany... zdarza się :slight_smile:

zacznij od podania jakie masz łącze :roll: może masz zablokowane porty :idea:


(Nai Mad) #7

stale lacze 256, kablowka

nadgorliwie? ale do wielu innych serwerow tez jest to samo (blad...your IP...)...a nawet sie z nimi nigdy nie laczylem....

zablokowane porty? ...cos konkretniej?

mam tak ustawione w emule:

tcp:80 , udp:80

lacze:

pobieranie 24

wysylanie 8

ilosc zrodel na plik:700

limity polaczen:100


(Duch) #8

a jakie masz IP, wewnętrzne czy zewnętrzne :roll:

ustawienia daj takie:

limit pobierania: 26

limit wysyłania: 12

ilość źródeł na plik: 350

limit połączeń: 250


(Nai Mad) #9

wiesz, ja sam sie juz pogubilem z tym...wpisujac 'winipcfg' w start-uruchom, to w polu 'adres ip' mam same zera...

..korzystajac z roznych stron w internecie roznie podaje moje ip raz sie zaczyna na 80,raz na 81, a raz na 195.....

zawsze myslalem ze mam wewnetrzne ip, ale juz teraz nie wiem...

...mozna to jakos sprawdzic porzadnie jakie mam ip i skad bede wiedzial czy to jest wew. czy zew. ?? ...a moze mam jakies zmienne..?

ps. w emule wyswietla mi sie lowID


(Duch) #10

najlepiej zrobisz jak skontaktujesz się z dostawcą internetu :slight_smile: powiedzą ci jakie masz IP :slight_smile:

ustaw jak napisałem wyżej i sprawdzaj serwery, jeśli nic nie ruszy to chyba jednak masz zablkowane porty, a na to może jedynie poradzić administrator twojej sieci...


(Damian) #11

Wejdź w Start>>>Uruchom>>>wpisz cmd >>>wpisz ipconfig.

Jeśli to ip będzie takie jak to w poniższym obrazku, znaczy, że masz IP zewnętrzne.

sig-pol.jpg


(Box90) #12

Damian ja mam ip przydzielone przez dhcp ale w sieci poruszam sie z tym adresem ip co ma ten ludek ...I wlasnie jak ktos ma wew. ip to niech sciagnie program z http://www.no-ip.com jak chce miec zew.


(Przemokg) #13

Damian, mi na tym obrazku z IP pisze: Twój adres IP to 81.15.206.130! a dostawca to tvkg.net. To sie zgadza.

Ale jak wpisuje w Start>>>Uruchom>>>ipconfig to pisze tak:

Windows 98 - Konfiguracja IP

0 Ethernet karta :


 Adres IP. . . . : 0.0.0.0

 Maska podsieci. . . . : 0.0.0.0

 Domyślna brama. . . . : 


1 Ethernet karta :

 Adres IP. . . . : 172.16.5.193

 Maska podsieci. . . . : 255.255.0.0

 Domyślna brama. . . . : 172.16.0.1

Czemu to sie różni.

Mam stałe łącza, 512 kb/s, kablówka.


(Damian) #14

Nie można z IP wewnętrznego zrobić zewnętrznego...

UPDATE:

Wygląda na to, że masz wewnętrzne IP.


(Box90) #15

Damian :x Można to dlaczego poruszam sie po sieci z ip. zew.?


(Damian) #16

Bo je masz :?: :lol:

Poczekajmy na fachowców w tej dziedzinie, niech się wypowiedzą.


(Box90) #17

Damian :evil: nie mam zew. chyba wiem! tylko programik z no-ip to zrobil


Umiescil bym ci sreana ale cos serv pada http://www.imageshack.com


(Krzysiek21) #18

przekierować porty na 100% innego wyjscia nie masz :!:

A programik no-ip słuzy głownie dla tych co mają zmienne IP,a chcą miec w jakis sposób stąłe,to jest przydatne zwłaszcza jak sie robi FTP i do DC++

Musisz isc do admina aby ci port 4662 otworzył na zewnątrz.


(Box90) #19

Krzysiek21 wiem ze kilku portow nie mam ale ok tu mi chodzilo tylko o to ze przez ten program mam stale ip


(Krzysiek21) #20

Tak,bo on jakby pilnuje abys je miał,ale do emule on jest nie przydatny,bo ci nie pomoze w tym aby HIGHID osiągnąc. :!: