eMule problem


(Marcinb677) #1

Cze mam problem a a mianowicie emule nie chce się podłaczyć do sieci Kad nie mam żadnego innego Firewalla poza systemowym oraz tego z Mks vir 2005 probowałem otworzyć porty ale to nic nie dało a może to wina Firewalla MKSa jesli tak to powiedzcie mi jak mam go skonfigurowac żeby przepuszczał ten port i program. Jesli nie to jak myślicie co to moze być

PS. Przy napisie Kad cały czas pisze podłączanie

Wersja eMula 0.46b

Dzieki za pomoc i pozdrawiam


(system) #2

hmm... jeżeli chcesz porty otowrzyć (jeżeli masz firewall systemowy (XP)) to:

emule --> parametry łącza --> Otwórz te porty w wewnętrznym firewalluWin Xp

hmm... co to ten kad? jakieś kontakty?

albo może masz blokade p2p?


(Zagorskid) #3

Mi też ostatnio sie nie łączy w ogóle z Kadem. Dzieje mi się tak zarówno z włączonym jak i wyłączonym firewallem (mam Kerio). Tyle tylko, że ja mam problemy z netem, a mój dostawca usług internetowych ma mnie głęboko w du**e (http://www.mikolow.net - gorąco polecam :wink: )


(Marcinb677) #4

Czy nikt na tym forum mi nie pomoże?? czekam juz od wczoraj i nikt nie wytłumaczył mi tego dogłebnie :frowning: :frowning: :cry: ja to naprawić


(chavez) #5

Też miałem problemy z połączeniem z siecią Kad. Wszystko dla tego, że miałem Zone Alarm, a eMule nie dziala z nim dobrze. Zainstalowałem Kerio Personal i obydwie sieci (eD2K i Kad) śmigają. Oczywiście w Kerio dałem eMulowi pełne zezwolenia. Przy łączeniu z Kad przez kilka sekund owa sieć jest "firewalled" czyli ma lowID ale póżniej działa dobrze.


(Marcinb677) #6

ustawiłem w mksie żeby przepuszczał emula ale to nic nie pomoglo :frowning: :frowning: i w systemowym firewallu mam tak samo ustawione żeby przepuszczał ten program :frowning: :frowning:


(Axaron) #7

Jakie ty masz łączę ?? NAT, jakaś radiówka, czy co ?


(Marcinb677) #8

mam stałe łącze


(Axaron) #9

A tak konkretniej? (Bo łącze stałe to może być wszystko :stuck_out_tongue: ) Bo najcześciej jak masz dzielone łączę (gdzieś w osiedlu), to wtedy masz wewnętrze IP i wtedy nici z KAD.

W eMule masz HIGHID, czy LOWID?


(Duch) #10

a to niby czemu :o

na LowID czyli wewnętrznym IP KAD też będzie działać :slight_smile:

jedyne co musisz zrobić to poprawnie skonfigurować firewall :slight_smile:

z resztą o ile pamiętam już raz ci mówiłem jak to zrobić z Kerio więc po co zmieniłeś zaporę :?: :?: :?


(Marcinb677) #11

Musialem dlatego że skończyl mi się okres testowy tego programiku


(Dino) #12

wylacz firewalla i zobacz czy wtedy dziala kad

wpisz zeby przepuszczal port: 4672


(Marcinb677) #13

Mam już wpisany ten port ale to nic nie pomaga nawet jak mam wylaczony firewall :frowning: :frowning: :cry:


(Duch) #14

i co z tego przecież po 30 Kerio i tak działa.. wyłączone są tylko niektóre funkcje :slight_smile:

http://www.kerio.tk poczytaj sobie w dzile download :!:


(Marcinb677) #15

Szkoda ze nikt nie wie jak to naprawić :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :cry: :cry: no coz zapytam się na innym forum może tam mi ktoś pomoże