Emule

witam

czy mógł by mi ktos wyjaśnić dlaczego strasznie wolno ściągają sie pliki z emule?

Bo jest system kredytów, czekasz w kolejkach na otrzmanie częsci plików, dużo osób ściąga, mało źródeł, możesz miec LowID przez co jeszcze dłużej czekasz, etc. Jest to program, który długo się rozpędza. Ale po czasie transfery są zadowalające.

Jeśli masz publiczne IP ( czyli np. jesteś w sieci ) to otrzymujesz LowID i wtedy czekasz w kolejkach (wiem bo sam tak mam :(:frowning: )

Jest jeszcze kwestia prawidłowej konfiguracji programu. Ten program naprawdę musi być dobrze skonfigurowany aby prawidłowo działał.

Znam to z autopsji.

pozdrawiam lammar

ma na to wpływ wiele czynników :slight_smile:

począwszy od twojego łącza, a skończywszy na łączu źródła :slight_smile:

ale żeby prędkośc ściągania pliku była 5,37 kb/s?mam neo 128 i o wiele szybciej na pewno by sie sciagało.acha a oznaczenie pozostało:1D16G oznacza jeden dzień 16 godzin?? :o

Tak

Na neo 128 - maksimum około 14kB/s. Pamiętam, prędkość jest zmienna, trzeba być cierpliwym.

:o o boże,na mojej neo 128 mam stałą prędkość ok18-19 kb/s,jak może mi się pobierać plik 600 mega przez prawie dwa dni?nie da się tego przyspieszyć jakoś?a nadodatek z tym emule jest tak śmiesznie że troche mi się pobieże potem pisze oczekuje,czy naprawde tak wolno chopdzi to dziadostwo? :frowning:

Tak jest. Po czasie będzie Ci trochę szybciej to chodziło.

mam pytanie zna ktos jakis program ktorym moge sciagac z netu mp3 jezeli mam radiowke np osiolek mi nie chodzi kazza tez nie

zabol nikt ci nie odpowie tu na takie pytanie. Poczytaj Regulamin tego forum, tam jest napisane dlaczego.

bez owijania w bawełne emule jest już stare przeżuć się na DC

jest sporo plików na dc i pozatym są wersjie dc które sciągają od kilku user filmy na łonczu 1 mb/s mam w 3 do 4 godziń ! :smiley: :smiley:

co to ma wspólnego z tematem ? :evil: :evil:

ja mam taki problem…

zawsze mi emule chodzil ok, a od paru dni nie chce sie podlaczyc do serwera. uzywam firewalla, ale mam porty otwarte… nie wiem gdzie moze lezec przyczyna tego… moze mi ktos pomoc?

biedro jaka sieć :?: LAN czy coś innego Neostrada :-k

lacze internetowe 2 x DSL o przepustowosci 2 x 1024 kbit ( 2Mbit ) :slight_smile:

http://komputery.katalogi.pl/temat12079/ poczytaj tu masz opisane wszytsko jak zrobic zeby bylo cacy 8)

dzieki :lol:

Ja tez mam neo128 i wierz mi że więcej w Emule jak 14kB/s(przy dobrych wiatrach) nie uciągnie.

Ps.

chyba 18-19kB/s :wink:

ludzie nie przesadzajcie. Max to 16, 17 kilo 8)