Każdy kto kiedyś miał super antywirusa F-secure którego nie idzie usunąć to wie jak to jest… Ale chyba mi się udało go po części wywalić… Wszedłem w tryb awaryjny, start - uruchom - MSCONFIG i w narzedziu konfiguracji systemu wyłączyłem w ‘uruchamianie’ tego secure’a i w ‘usługi’ wszystkie co się zaczyna na FS lub F-S. dalej restart kompa i wyinstalowałem secure’a… oczywiście jakieś moduły w ‘usługi’ i ‘uruchom’ dalej zostały no ale są już odznaczone więc się nie uruchamiają…
Dalej. chcę zainstalować kasperskiego… i obojętnie jaką wersje instaluję to gdy kliknę 2x na instalke, minie jakieś 10s i “przed kontynuacją instalacji musisz ponownie uruchomić komputer” i jest tylko ‘ok’. uruchamiam ponownie i nic… znów próbuje instalować i dalej to samo… a jak wchodzę na awaryjny na admina i próbuje zainstalować kasperskiego to mam coś w stylu “administrator wyłączył możliwosć zainstalowania tej aplikacji”. Więc teraz… jak to włączyc?!
Proszę o szybką odpowiedź, gdyż jestem bez antyvirusa…
Wszystkie moduły F-Secure’a już zostały wyinstalowane… I żaden ccleaner ani free uninstaller ich nie widzi… aczkolwiek one dalej są! nie moduły ale jakieś pliki w rejestrze zostały… i to jeszcze ponoć są ukryte np jakiś plik H21a5s14szx18 może być tym z secure’a. Dlatego nie mogę zainstalować KIS… już ponad dobę bez antywirusa
najlepiej ściągnij jv16 PowerTools i wpisz w wyszukiwarce w rejestrze F-secure znajdzie pewnie kilka wpisów i je tylko wywal z rejestru i powinno być ok
a miałeś już kiedyś zainstalowanego kacpra? to znaczy w tym systemie ? bo mi tak kacper robił jak miałem jego starszą wersje a próbowałem zainstalować nowszą ale jest na to rozwiązanie
HKEY LOCAL MACHINE Software Microsoft Windows CurrentVersion Run i o ile jest to to usuń TO- avp6 .Mi to pomogło I Zobacz może tam coś jest od tego F-secure
No jest katalog HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\ avp6_post_uninstall czyli dać na avp6_post_uninstall prawym i ‘usuń’?
Wywaliłem ten katalog co mówiłeś. WSZYSTKIE pliki z rejestru, które znalazłem pod nazwą ‘f-secure’ (programem jv16 PowerTools 2008) i… Kasperskiego dalej sie nie da zainstalować… A wiesz, możliwe że kiedyś miałem Kasperskiego tzn tak po części… chyba jakieś pliki z niego mam na kompie…