Filmiki na youtube wolno się ładują


(Wyrywacz997) #1

xxx


(Kamilmlody5) #2

U mnie jest podobnie(mam 6mb, miejscowość: Płock). Szczególnie wieczorami na załadowanie 1 minuty filmu potrzeba ok 3 minut. Ostatnio przez jakieś 2 tygodnie mam ten problem. To raczej wina po stronie YouTube. Raczej nic na to nie poradzisz.


(ahonen97) #3

Ja mam 6mb neo i z youtube nie mam problemu wszystkie filmiki ładują się w parę secunt


(Wyrywacz997) #4

xxx


(ra-v) #5

Zależy od kanału. Zauważyłem że np. kanały Vevo ciężko chodzą. Pewnie mają przeciążone serwery.


(Qqqwww5) #6

Nawet ci co mają łącza 20 Mb w Neostradzie mówią, że youtube wieczorami im muli. Moim zdaniem to wina youtube. Nie wytrzymują takiej ilości użytkowników. Słyszałem, że utrzymanie youtube to dla nich takie koszty, że myśleli czy nie sprzedać strony ale skończyło się na zwiększeniu ilości reklam na stronie.


(XMan) #7

J/w koledzy z forum piszą.

Oprócz tego może być chwilowe przeciążenie serwera i nic na to nie poradzisz :frowning:

Sprawdź :

Przeczyść komputer programem CCleaner

U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner

później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.

kliknij aby powiększyć :

ccleaner1.th.jpgccleaner2.th.jpg

Zainstaluj/użyj jeszcze Eusing Free Registry Cleaner.

Wybierasz język / language / Polish.

Przewiń -- Skanuj rejestr -- Napraw rejestr.

przewi.th.jpgskanujrejestr.th.jpgnaprawrejestr.th.jpg

Jeżeli tj. Windows XP to jeszcze :

Start - Panel sterowania - System - Zaawansowane - Wydajność - Ustawienia - Efekty wizualne - zaznacz tylko

6 pozycji - Zastosuj - OK :

b6f4bd33aeb1d059m.jpg86e86da81e7e892fm.jpg

Zainstaluj najnowszy Adobe Flash Player 11.0.1.152

.

Kliknij prawym przyciskiem myszki na jakiś film z YT -- Ustawienia -- odznacz lub zaznacz opcję "Włącz przyśpieszanie sprzętowe"

lw267_Ustawienia.jpg