Filmy - problem


(Grzechom1) #1

Witam

Od pewnego czasu mam problem z odtworzeniem wszystkich filmów, jakie tylko mam. Zainstalowałem najnowsze sterowniki i kodeki, ale to nic nie pomogło. Co zrobić? Proszę o pomoc

Pozdr


(Michał1205) #2

A napisz co sie dzieje dokładniej. Jaki wyskakuje błąd itp.?


(Meteo17) #3

A jakiego programu uzywasz do odtwarzania filmów?

Mówisz, że posiadasz najnowsze kodeki. Ok podaj nazwe Odtwarzacza.

Napisz jeszcze jaki masz system operacyjny.


(Krzysztof 7) #4

Najpierw odinstaluj wszystkie kodeki jakie masz(Niektóre mogą się gryźć)

Zainstaluj Ten zestaw


(Meteo17) #5

Również polecam ten zestaw kodeków, będzie Tobie wszytsko działać z takim zestawem.


(Grzechom1) #6

Na przykład mam taki komunikat

“Wystąpił problem z aplikacją VPLAYER.exe i zostanie ona zamknięta.”

Tak dzieje się ze wszystkimi odtwarzaczami.


(Krzysztof 7) #7

Może to wina wirusów?Przeskanuj komputer aktualnym antywirusem i zrób defragmentację


(Grzechom1) #8

Programy to VPLAYER 6.0, POWER DVD, WINAMP, WINDOWS MEDIA PLAYER i wiele innych. System to XP z SP2.

Skan systemu robiłem wiele razy NOD’em 32 - nic nie wykrywa.

Złączono Posta : 27.12.2005 (Wto) 20:32

Dzięki już wszystko działa.


(Kamilprymas) #9

Najpier odinstaluj wszystkie kodeki, usuń ich foldery z dysku i potem zainsatluj taki zestaw

ac3filter_1_01a_rc1

DivXPlay 6

ffdshow-20051201-gcc4.0.2-sse-x264.nl

SLDcodecpack1.5pro-BETA6

XviD-1.1.0-Beta1-16012005


(Meteo17) #10

Już po sprawię ale polecam wszystkim te kodeki ten zestawm co podał Krzysztof 7 sam uzywam i wszytsko pieknie działa.