Firefox 4 a strony

Nie wiem jak u was, ale na Windows 7, gdy odpalę FF4, wejdę w artykuł, który jest na wp to artykuł znika a są same komentarze. W innych np:Opera, Chrome tak nie ma, a na pewno nie dzieje sie na XP co też mam FF4. Ma cie na to rozwiązanie? AAA i jeszcze jedno gdy wchodzę na gmail to po znaku @ jest link a w xp nie ma. czyżby nie dopracowana ta wersja?

No możliwe że niedopracowana - podaj dokładną wersję Firefoxa.

Obecnie po aktualizacji to FF 4.01

Podaj linka do artykułu i dla testu wyłącz adblock i podobne dodatki.

Ja adblock nie mam w dodatkach, a firebug i screengrab ale i przed zainstalowaniem dodatków tak miałem. Będę na 7 to podam linka;)

Dodane 03.05.2011 (Wt) 15:55

A tu daje link co opisuje, że są komentarze a brak artykułu http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,Koszyk-grillmajstra-czyli-ile-kosztuje-pieczone-mieso,wid,13354157,wiadomosc.html

Ale uwaga na xp działa ok na win 7 nie.

Chcesz zrzut ekranu z Win 7, Firefox 4.0.1 abyś mógł sobie poczytać? :wink:

Uruchom przeglądarkę za pomocą Menu Start - Uruchom - wpisz Firefox -p - i utwórz nowy, czysty profil.

Cedar, to na domyślnym profilu tak sie dzieje? a na nowym stworzonym (prywatnym) nie? tak zrozumiałem

Dodane 03.05.2011 (Wt) 16:38

To może zadam ci pytanie, czemu przy logowaniu do Gmail jak jest przykład pat@example.com to po znaku @ jest jako link a w Xp jest normalnie?

Każdy profil ma takie same uprawnienia, nie ma domyślnego/prywatnego. Jeśli założyłeś nowy, czyściutki profil, który nie ma żadnych śmieci, które to masz w dotychczas używanym profilu i jest OK, to znaczy, że wina jest w dodatkach i przeróżnych śmieciach w dotychczas używanym profilu. Wyłącz wszystkie dodatki i wtyczki, sprawdź jak działa, jeśli jest OK, to włączaj je po jednej i za każdym razem sprawdzaj.

Nic nie zakładałem, zainstalowałem FF4 i sprawdziłem i czasem błędy na innych forach mi się pokazują np: ostatni dodany komentarz w nowym oknie lub te co wyżej napisałem. Ta twoja porada kojarzy mi się z testami jednostkowymi w java:) sprawdzanie po kroku jak co działa:)

Dodane 03.05.2011 (Wt) 17:50

Dobra już wiem jaki dodatek tworzył konflikt jakis page link cos takiego:)

Page Rank?

Tak page rank czy coś innego ale dokładnie całej nazwy nie zapamiętałem,po prostu usunąłem i problemy znikły.

To już było zainstalowane bo używam profilu domyślnego. Jak będę chciał mieć inny to założę;)Może plugin page check, nie wiem, nie przypomnę sobie teraz.