Firefox losowe paski na interfejsie


(Manonim93) #1

Siema,

Dopiero co kupiłem nowy laptop (Lenovo Y510P - Corei7 4700MQ - GF 755M - 8GB RAM), zainstalowałem Windowsa i najnowsze sterowniki do HD Graphics 4600 i GF 755M.

Zainstalowałem Firefoxa i jestem zawiedziony, przeglądarka działa wolno i pojawiają się losowe paski na górnym interfejsie (jakby błąd z rysowaniem).

Lubię lisa i używam go na wszystkich kompach z synchronizacją dlatego bardzo mi zależy żeby hulał na tym sprzęcie jak należy.

 

Screen z paskami w załączniku, a otwieranie kart kole w oczy z powodu klatkowania.

 

Pozdrawiam

 

EDIT1: Dodam jeszcze, że przeinstalowałem program i artefakty występują na obu procesorach graficznych.

post-148087-0-84356300-1415401305_thumb.


(Bobej) #2

Nie martw się, po ostatniej aktualizacji mam dokładnie to samo. Dodatkowo przeglądarka nie jest stabilna i łapie losowe zwisy z niewiadomych powodów. Szkoda bo używam jej od czasu gdy jeszcze nosiła inną nazwę.


(Bogdan_G) #3

Właśnie podobny temat widziałem na mozilla.org http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=46815


(pete1) #4

Mam to samo po aktualizacji do 33.0.3 wcześniej tego nie było jakiś bug.Graficznie coś skopane jest.


(Bobej) #5

@Bogdan_G

Paski znikły ale kultura pracy pozostała bez zmian, czyli lipa.

 

Mała poprawka, paski pojawiły się ponownie.


(Bogdan_G) #6

Tylko pomaga wyłączenie (odznaczenie) akceleracji sprzętowej w opcjach, zaawansowane, ogólne. Ponadto we wtyczkach, trzeba ustawić Kodek OpenH264 na nigdy nie aktywuj.

Wprawdzie Mozilla zaleca zaktualizowanie starych sterowników grafiki w komputerach, to widać, że Firefox 33, to jakieś wersje testowe.