Firefox problem ze sciaganiem plikow


(Kamyk Sz) #1

Witam

Kilka dni temu zainstalowalem dodatek FlashGot jednak od wczoraj mam dziwny problem, gdy chce sciagnac jakis plik to pojawia sie jak zwykle okienko gdzie moge wybrac standardowo "zachowaj plik na dysku" lub "flashgot".

Flashgot chodzi bez zarzutow jednak gdy wybiore "zachowaj plik na dysku" nie pojawia mi sie konsola "Pobieranie plikow". Gdy ją wczlacze to mimo ze na pulpicie pojawia sie np plik gg.exe i gg.exe.part to w konsoli nic nie ma. a gdy wylacze przegladarke to przestanie go pobierac i jest to bardzo denerwujace. Przeinstalowanie firefoxa nic nie dalo, tak samo wylaczenie dodatku.

Nie wiem, moze sam cos pochrzanilem, jezeli wie ktos o cochodzi to porsze o pomoc;)

Pozdraiwam


(Monczkin) #2

kamil8720

popraw błędy - na forum piszemy po polsku.

Chyba okienko menedżera pobierania plików :!:

Narzędzia (tools) - opcje (options) - główne (Main) - ściąganie (downloads) - pokaż... - pierwsza kratka zaznaczona, druga odznaczona.

Dlatego, że masz ustawione czyszczenie historii pobieranych plików.

Dlatego używa się akceleratora pobierania plików. Ewentualnie szuka się na stronie mozlilli add-ons'a rozszerzającego możliwości pierwotnego klienta wbudowanego w Fx


(Porschelukas) #3

Mam dokładnie ten sam problem co kamil8720, a rada Monczkin'a niestety mi nie pomogła. Też przeinstalowywałem przeglądarkę i nici:( Na profilu drugiego użytkownika w Windows wszystko jest ok. (Mam Win Vistę - nie wiem czy to ma jakieś znaczenie)


(Leon$) #4

Może to przez to że FlashGot nie jest menadżerem pobierania plików

FlashGot umożliwia Mozilli, Mozilli Firefox oraz Mozilli Thunderbird na pobieranie (jednego elementu, zaznaczenia, wszystkiego) przy użyciu najbardzieej popularnych download managerów dla Windows, Mac OS X, Linux i FreeBSD.

http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/zewnetrzne_programy/flashgot

Menadżer pobierania to FlashGet

:slight_smile:


(Porschelukas) #5

odinstalowałem, wtyczkę FlashGot i jest to samo


(Sebos99) #6

to teraz zainstaluj ją jeszcze raz. miałem taki problem i reinstalka pomogła :wink: