Pokaż cały screen, jaka przeglądarka i jakie masz dodatki.
Coś ci blokuje.
Skąd internet?
Wybrałem najnowszy.
Jaka przeglądarka?
A jak klikniesz na Strona Główna?
Może poprzez mój link nie idzie wejść.
Wejdź na stronę z wyszukiwarki.
U mnie na Chrome działa normalnie.
Widocznie masz coś co ci blokuje, albo dostawca twojego neta blokuje stonę.
Chrome ale na Edge też nie mam.
To chyba dostawca, zaraz się wk…
Telefon też mam w nju i jest to ssamo, jakieś trzy programy. Ale jeden fajny!! bardziej przypominający wieś, nie tak filmowy jak podlasie - (mega klimat i ludzie ). Ale sentyment wsi jest, można powspominać.
Ale chyba zadzwonię do serwisu bo tak nie może być. @cyngiel_1 To są treści nielegalne?
No to nie wiem, możliwe że dostawca neta ci blokuje.
Na telefonie też masz blok?
Tak, to jest strona, która agreguje linki osób, które umieszczają materiały na hostingach nielegalnie, nie mając do tych materiałów praw autorskich.
Więc sytuacja jest klarowna.
To są materiały nielegalne a sama strona nie bierze odpowiedzialności za to co umieszczają jej użytkownicy.
To tak gwoli wyjaśnienia.
W Polsce ściąganie materiałów nielegalnych nie jest zabronione, zabroniona jest ich dalsza publikacja, wstawianie do sieci.
Więc ściąganie za pomocą torrentów jest nielegalne, kiedy równocześnie udostępnia się zawartość ściąganych materiałów co w torrentach jest zasadą, chociaż możliwą do ominięcia, jednak wiąże się to z pewnymi ograniczeniami.
Tak więc ściągać sobie z takiej strony (oglądać online) możesz bez jakichś sankcji.
Torrenty to inna sprawa.
Dostawca internetu ma prawo blokować taką stronę.
Więc nic wobec takiej sytuacji nie możesz zrobić.
Jednak u ciebie jest dziwna sytuacja, ponieważ nie masz zablokowanej strony, możesz na nią wejść…tak jakby blokowało ci coś bardziej u ciebie.
Ale cała podstrona z tytułem chyba zgłoszona do cert tak coś mówił konsultant. @cyngiel_1 gdzie masz sieć…/
O a teraz coś takiego…
To powyżej wskazuje, że masz dostęp do strony ale to strona ma chwilowy problem. Jeżeli jednak nie, tzn dostawca w jakiś sposób blokuje tego typu strony, to możesz poratować się wchodząc przez VPN.
Najprościej sprawdzisz czy tak działa poprzez przeglądarkę z wbudowanym VPN, np https://epicbrowser.com/ - jest tam kilka serwerów VPN do wyboru w różnych lokalizacjach i za darmo. Jeżeli chodzi o prędkości to szału nie ma ale film powinno się dać obejrzeć.
U mnie na tej stronie poprzez wyszukiwarkę nie znajduje programu Rolnicy podlasie. Inne programy wyszukuje normalnie i działają
Nie działa na tej przeglądarce to samo.
Nie ustawiałem vpn nie dotarłem do tego.
Czy włączyłeś VPN? Domyślnie jest wyłączony
Tak czy inaczej, fakt, nie tędy droga. Filman bokuje połączenia z wszystkich serwerów VPN dostępnych w Epiku.
Wygląda więc na to, że to chyba zależy od dostawcy neta, albo strona ma jakieś blokery dla jakichś użytkowników, co wydaje się raczej dziwne.
Pewnie to dostawca neta robi blok.
Pewnie twój dostawca blokuje też tę stronę.
https://zaluknij.cc/serial-online/1122/zony-podlasia (to przykład, bo akurat na tej nie ma rolników)
To działa na telefonie
Więc wychodzi na to, że twój dostawca blokuje pewne strony.
A co za neta masz? Może zmienię ale światłowód mi nie potrzebny a wspominał że to może nie mieć blokad, a 5G ma.
A na telefonie filman.cc też nie pokazuje ci na głównej strony do logowania (utworzenia konta)?
Teraz się nie logowalem i bylo…
tzn z linku przekierowano mnie na zaluknij.cc i była strona programu którą jakoś stworzyłem i sam materiał leciał.
Ale reklam na telefonie z tymi serwisami, szok
No to nie wiem w końcu, jaki dokładnie masz problem, bo niedokładnie go opisujesz.
Jeśli nie założysz konta to nie będziesz miał na tej stronie żadnej możliwości ani wyszukiwania ani oglądania niczego.
PS Rozmowa z konsultantem dostawcy neta na temat blokowanych stron nic ci nie da.
PS2 To się nie zrozumieliśmy, do zaluknij cc nie trzeba mieć konta, stąd ci się uruchomił.
Do Filman.cc trzeba mieć założone konto (nawet na mail tymczasowy, jeśli nie chcesz podawać swojego).
Dlatego te serwisy odpala się na przeglądarkach na kompach z blokerami reklam (uBloc Origin), ponieważ na telefonach, czy TV to męka, nim odpali się jakiś materiał.
Chyba pozostaje ci wykupić dostęp do legalnych serwisów i tyle, skoro masz problemy z podanym przeze mnie.
A jaki dostawca neta?
Ogólnie jestem zadowolony z nju, za tą cenę mam dobry pakiet - byle by nie przesadzali…
Dzięki, nie znam się na tym ale podoba mi się ten pomysł i będę zaglądał na ten serwis bo fajne tytuły są.
Rolnicy chyba codziennie lecą teraz, więc i tak za dużo tego dobrego dla mnie, zostaję przy bezpłatnych i tak za dużo obowiązków ostatnio. Chociaż weekendem przydała by się taka rozrywka swojska Jak chcesz to możemy się zakumplować i podrzucisz linki do pobrania kilku odcinków na miesiąc bo to działa. A wiem że dobry człowiek z Ciebie, już tapetę mam fajną…
OK Pisz na priv, kiedy coś będziesz chciał, to postaram się ci podrzucić.
Dziwna jednak sytuacja, że nie znajduje ci rolników a znajduje inne pozycje z tego serwisu.
play i tmobile. Nie znajduje tego programu poprzez wyszukiwarke.