Format komputera a instalacja systemu w7

Mam pytanie. Czy jest możliwość nie instalowania setek aktualizacji na nowo, gdy zrobię sobie formata?

W przypadku Windowsa 7 “setek” chyba nie ma. Service Pack 1 oraz aktualizacje krytyczne to jednak minimum związane z aktualnością systemu i jego bezpieczeństwem.

tak, tylko czy muszę je sciagać za kazdym razem po formacie? nie da sie ich jakoś skumulować do pliku czy trzeba zaopatrzyc sie w system z SP1 i tymi innymi bajerami?

Ja zintegrowałem Windowsa 7 z Service Packiem, w związku z czym pozostaje mi tylko instalowanie pozostałych aktualizacji, ale to zajmuje kilkanaście minut w Windows Update i po robocie. Ponadto dobrze jest, aby to system i Windows Update zdecydował jakie aktualizacje instalować.

Musiałbyś samodzielnie zintegrować poprawki z płytą np. tym programem: RT Se7en Lite; lub poszukać gotowej wersji.

Po zainstalowaniu programu mam:

772cdadf1a5de.png

U mnie reinstalacja Windows ze sterownikami i podstawowymi programami po formacie trwa ok 10 minut.

Najpierw backup wybranych partycji na inny dysk,później (w razie nierozwiązywalnych problemów z systemem) opcja “restore” z innego dysku z powrotem.

http://forum.dobreprogramy.pl/kopia-zapasowa-dysku-plytach-dvd-t506106.html#p3180165