Forum na haa.pl


(Drahalt) #1

Witajcie. Założyłem konto na haa.pl. Chciałem zainstalować na nim forum. Więc skopiowałem wszyskie pliki forum na FTP (free.forall.pl). Gdy wszystko się skopiowało chciałem przystąpić do instalacji forum. Jednak gdy wchodziłem na www.adresmojejstrony.haa.pl/forum pojawił się komunikat Błąd 404. Poczytałem na dobrychprogramach, że trzeba założyć bazę.(wiecie ja newbie :\ ) Więc dla pewności chciałem zacząć od nowa wrzucanie na FTP plików. Zaznaczyłem wszystkie plik dałem USUŃ. Jednak nie da się usunąć folderu album_mod. Więc moje pytanie jest następujące: Jak całkowicie wyczyścić swoje FTP? Z góry przepraszam za moją nieumiejętność, i proszę o pomoc. Pozdrawiam

PS: Wrzucam dzięki Total Commander


(lazikar) #2

Wywołaj najpierw główny katalog forum. Jak masz w folderze to folder/ na koncu. nrozpocznie się instalacja.


(Drahalt) #3

czyli jeśli mam w folderze " forum" to mam w przeglądarce wpisać

http://www.adresmojejstrony.haa.pl/forum/ ? tak?


(lazikar) #4

Tak


(Drahalt) #5

:. Nie wiem co źle robie. w Total Commanderze : FTP Połączenie -> nowy URL (wpisuje free.forall.pl) -> OK -> "nowy tytuł dla wprowadzenia menu" (wpisuje forum) -> OK -> połącz -> (wpisuje użytkownika, potem hasło).

No i kopiuje wszystko, wchodze na http://www.adresmojejstrony.haa.pl/forum/ i dalej błąd 404

Sorry ale zleksza zielony w tych sprawach :\


(lazikar) #6

kopiujesz pliki do folderu Forum??? Jak nie to wyołaj głowny katalog. :slight_smile:


(Drahalt) #7

Kopiuje je tam gdzie się pojawi okienko po tym:

Więc nie wiem czy to się robi nowy folder czy jak :stuck_out_tongue: :wink:


(lazikar) #8

Wgraj pliki do głównego katalogu i go wywołaj z przegladarki. Pliki nie są w /forum/ wywołaj główny katalog serwera to pojawią się .


(m@teo) #9

ale host wpisz ftp.haa.pl bo inaczej nie pójdzie!


(Jsty548) #10

Na serverze nie było żadnego katalogu.

Brak skrypta install.php.

W obecnej chwili forum chodzi .

:smiley:


(Drahalt) #11

No już wszystko ok :smiley: Dzięki wszystkim za pomoc 8) Niew iem czemu nie bylo tego skryptu

:stuck_out_tongue:

A jesli chodzi o katalog to myślałem, że sam się utworzy przy pierwszym wrzucaniu :wink: , no ale nic "człowiek uczy się na włąsnych błędach"

Jeszzce raz dzięki :slight_smile:


(Filip170) #12

Też mam opd niedawana forum na haa.pl , oni już od kilku dni robią coś na tym swoim serverze. m.in . wymieniają SQL`a z 4 na 5.

Czasami w ogóle nie chce sie wyswietlic, czasami 404 a czasami tak wolno chodzi że .... :slight_smile:


(Jsty548) #13

Jest aktualizacja haa.pl po włamaniu na ich server :smiley:


(lazikar) #14

A co ja cały czas mówiłem??????? :x


(Jsty548) #15

on tak robił ale nie było install.php a więc ;d