Forum wkomponowane w strone


(Piolo151) #1

Wiatam wie ktoś może jak zrobić forum wewnątrz strony? Chodzi mi o to, aby forum było wkomponowane w stronę, a nie oddzielne jak to? Wiecie może jak to zrobić?


(Skr3czu) #2

Musisz wykonac skina...


(mrbungle) #3

ja zrobilem na iframe... :wink: a skin by nic nie pomógł :stuck_out_tongue:


(Azpr) #4

link do forum:

forum[/code]




w divie który ma wyświelac forum dajesz coś takiego:

[code]<? $k=$_GET["id"]; if ($k=="") { include("index.php"); } if ($k=="forum") { include("forum.php"); } ?>


(mrbungle) #5

ja nie rozumiem tylko czemu ludzie robia dodatkowa operacje (przypisania zmiennej typu GET) zamiast sobie uprościc:

if ($_GET['id']=="")

{ 

include("index.php"); 

} 


if ($_GET['id']=="forum") 

{ 

include("forum.php"); 

}

nie lepiej i prościej? :>


(Airborn) #6

IMO nie, ale tak naprawdę to kwestia sporna. jednak gdyby warunków miało być więcej to stosując zapis z dodatkową zmienną moim zdaniem można uprościć sobie przejrzystość kodu, mi tablice superglobalne tylko utrudniają przeglądanie kodu i zawsze staram się przypisać ich wartość jakiejś zmiennej (oczywiście jeśli muszę je gdzieś częściej zastosować a nie pojedynczo). oczywiście dodatkowa zmienna to dodatkowa pamięć zabrana przez skrypt, ale za to samo źródło odchudza się o kilkanaście bajtów :wink:

a jak już czepiamy się zapisu... to nie lepiej switch zamiast dwóch if'ów? :stuck_out_tongue: