Dzień dobry …hm czy ktoś wie co mam zrobić, a mianowicie,Posiadam zdjęcie które ma ponad 4mb, i chce je wysłąć przez emaila, no ale mam w interii i się nie da bo jest limit do 4mb, czy jest gdzieś większa poczta?..albo jakiś program który pozwoli zmniejszyć rozmiar zdjęcia?..
Najlepiej spakować na przykład w do formatu np. zip, jednocześnie dzieląc go na kilka części. Wysyłasz wtedy po kawałku i ktoś sobie odbiera i rozpakowuje, łącząc wszystkie kawałki w całość.
pozdrawiam
lisek
zapewne masz za duza rozdzielczosc zdjecia, wiec wystarczy zebys ja zmienil np. w programie InrfanView.
Pozdr.
Dobry wieczór, Madafaker wiesz co założyłem konto tam gdzie powiedziałeś…no ale jak chce wysłąć plik powyżej 4mb to już nie wysyła…kurczaki …
Wysłany: 29.05.2003 (Czw) 23:12 Temat postu: Re: …co mam zrobić?!
Sebastian19 napisał:
Posiadam zdjęcie które ma ponad 4mb, i chce je wysłąć przez emaila,
…większa poczta?..
…jakiś program który pozwoli zmniejszyć rozmiar zdjęcia?..
Cytat:
Najlepiej spakować na przykład do formatu np. zip, jednocześnie dzieląc go na kilka części. Wysyłasz wtedy po kawałku i ktoś sobie odbiera i rozpakowuje, łącząc wszystkie kawałki w całość.
Witaj !
A - Pytanie - W jakim formacie jest to zdjęcie :?:
B - nie można mylić wielkości konta z wielkością transferu :lol:
C - możesz :idea:
a/ zmienić format zdjęcia na np jpg, używając Irfan View
bądż XnView
b/ zgodnie z powyższą sugestią spakować to zdjęcie np
WinRarem jako samorozpakowujące *.rar z podziałem
na częsci i wysłac je wszystkie, które trzeba potem
umieścić w jednym folderze.
c/ spróbuj spakować to zdjęcie do jako zip , może uzyskasz
niewielkie acz niezbędne zmniejszenie rozmiaru
jest takie mały programik rejpg polecam :lol:
Ktoś będzie wdzięczy, że po 15 latach wreszcie wyśle maila
Co tu się dziś odjaniepawla xD Najpierw 12 lat, teraz 15…
ja bym rozumiał jakby to były nowo założone konta, ale tu ludzie ze stażem po kilka lat odpowiadają może wakacje i się nudzi
Właśnie na takich ludziach, którzy są kilka lat na tym forum, spoczywa odpowiedzialność odpowiadania tym, których pytania zostały skazane na zapomnienie
Czy ty uważasz że czas stoi w miejscu, szczególnie w branży IT?
To co 15 lat temu nie było możliwe teraz ma dostęp do tego każdy.
Po pierwsze 15 lat temu serwisy hostingowe praktycznie nie istniały, albo były w szczątkowej formie (o pojemności kilkudziesięciu MB.
Po drugie pojemność skrzynek mailowych została kilkadziesiąt razy powiększona.
Po trzecie teraz praktycznie każdy ma dostęp do bezpłatnej chmury o pojemności przekraczającej rozmiar nawet największego zdjęcia.
Czy dalej uważasz że udzielanie odpowiedzi w tym 15 letnim wątku ma jakiś sens?
Na dzień dzisiejszy pojemność majla w poczcie Interii wynosi 100 MB (słownie sto MB).
Komentarza do mojego wpisu oczekuję po 9 latach, 9 miesiącach i 9 dniach…
Jak widać, autorowi wątku, czekanie się w końcu opłaciło
Dodatkowo autor został pozbawiony wątku i spadł na jakiegoś bota.
Polecam serwisy takie jak np. wetransfer.com. Nie trzeba się rejestrować. Za darmo można wysłać plik do 2 GB.
Panie i Panowie, to chyba nowy rekord!